przemn2 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) Muszę zrobić od nowa całą instalację. Sprzęt AP SparkLAN WAPR-141 HIT AP / APC / WDS / BRIDGE 003 http://allegro.pl/item677061852_sparklan_w...bridge_003.html Antena panelowa (ub obecna kierunkowa biała rura Yagi) Od anteny do AP kabel ok 2m-czy będą na tej długości straty. Kabel musi mieć 2m bo chcę schować AP w puszce na strychu-czy AP nie zamarznie zimą lub nie przegrzeje się latem ? Od AP rj45 max.20 m docelowo może być mniej narazie przyjmuję 20m. zasilanie poprzez POE-czy na 20m AP dostanie tyle V ile ma zasilacz czy zastosować mocniejszy? (230V na strychu odpada) Czy lepsza jest antena panelowa czy użyć starej białej rury :lol2: ? Do nadajnika mam ok 500m w linii prostej i będzie widoczność optyczna. Edytowane 6 Lipca 2009 przez przemn2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Nie wiem jaki masz model anteny, ale kiedy widzisz cel, to biała rurka spokojnie ponad 1km da radę. Oczywiście zależy o jakim transferze mówimy. Co do POE to Ci nie powiem. Reszta powinna być si. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...