Gość adas123 Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 czesc, mam pytanie odnosnie czyszczenia mostka plyty glownej tj czym najlepiej i czym wolno czyscic owy mostek, slyszalem ze dobrze spisuje sie alkohol rektyfikowany. Prosze o porade... PS. jesli pomylilem dzialy to przepraszam ale nie wiedzialem gdzie umiescic ten temat... pzdr adas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 (edytowane) Zmywacz do paznokci + wacik kosmetyczny. Szybko, łatwo, tanio, wygodnie, skutecznie. Edytowane 6 Lipca 2009 przez wistler Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 aceton lub izopropanol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Ale ludzie mają zawsze rozterki w tym temacie :( Ja w pracy chociażby używam zwykłego rozpuszczalnika, nasączam odrobiną papier toaletowy, pare ruchów, potem jeszcze trochę suchym papierem i wsio ;) Nic się nie psuje ani nie wybucha jeśli ktoś ma wątpliwości ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finchy Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 zwykły zmywacz (najlepiej bez tych witamin i innych dodatków) + wacik kosmetyczny. i na to można przetrzeć papierem. Ew. spirytus. ale wtedy już należy uważać aby nie wylało się do gardła :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trymek Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Kontakt IPA+. W elektronicznym ~10zł za 300ml. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Zmywaczem lepiej nie bo pakują tam sporo syfu :D. Ja używam jakiegoś rozcieńczalnika do wyrobów akrylowych :D. Skuteczny, szybko się utlenia z przetartej nim powierzchni, więc z syfem nie ma problemu. Jeszcze możesz spirytusem czystym albo alkoholem izopropylowym (np wymieniony Kontakt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Ja używam jakiegoś taniego zmywacza do paznokci bo zmywa każdą pastę w mig - gdy już pasta zniknie, czyszczę po zmywaczu 100% alkoholem bez dodatków aby nie został żaden syf. IMHO ta kombinacja jest najlepsza jeśli nie ma się płynów dedykowanych typu Kontakt Edytowane 8 Lipca 2009 przez saleen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek911 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 A ja akurat użyłem zmywacza ostanio,bo nie miałem nic lepszego i o dziwo temp poszły o 5-7C w dół (zmieniłem też paste z "jakiegoś" silikonu na coolermaster, i zrobiłem polerkę podstawki, ale to taki mały szczegół ;) ) pzd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...