Kolbooc Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Witam! krótko mówiąc : Mam dell optiplex gx150 z chipsetem Intel 815 i z P3 na rdzeniu Coppermine 1ghz , czy da rade odpalic go z Celeronem na tualatinie Dokładniejsze oznaczenia chipsetu: ......| | | | | | | | ...=| Intel 815 |= ...=| FW82815 |= ...=|_SL4DF__.|= .....| | | | | | | | :blink: :razz: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2009 Da rade po wykonaniu na procku moda jak tu, lub w tym dziale masz takze opis jak to wykonac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolbooc Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 A jaki najmocniejszy procek wejdzie na tą płytę. Aha jeszcze jedmo p3 coppermine z tego co wiem ma odblokowany mnożnik (o ile dobrze pamiętam kręciłem pare lat temu p3 z 633 do 800 żeby sobie pograc ;p ) , wtedy miałem płytę z biosem bodajze awarda w ktorej mnoznik dalo sie przestawiac, w tej z tego co pamiętam nie ma takiej opcji , tak więc czy istnieje możliwoś zwiększenia mnożnika itd. z poziomu windy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Bez kombinowania wejdzie najmocniejszy z rodziny Coppermine ; nie pamietam jaki model dokladnie. I wszystkie sklepowe wersje Coppermine nie maja odblokowanego mnoznika i nie da sie go przestawic ani w biosie, ani z poziomu systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolbooc Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Może miałem jakiś inny rdzeń w tym procku (bo na sto procent się bawiłem w podkręcanie) z tego co się orientuje najmocniejszy coppermine ma 1,26 albo coś poniżej więc nie bedzie tak źle Dzięki za pomoc ;p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...