DRuMah Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Witajcie. Wpadł mi ostatnio w ręce lapek znajomego - ASUS F52Q. Tradycyjnie poprosił o downgrade do XP. Problem w tym, że po instalacji sterowników do GMA 4500M karta przechodzi w tryb 640 x 480 w 4-bitowej palecie kolorów. Żadna zmiana rozdzielczości i głębi kolorów nie pomaga. Testowałem najnowsze stery ze strony Intela i te dostarczane przez producenta. Mieliście już takie problemy? Wiecie jak to rozwiązać? Pozdrawiam serdecznie! Edytowane 7 Lipca 2009 przez DRuMah Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Typowy objaw braku sterowników chipsetu. Dla nowszych modeli niektórzy producenci nie przewidują sterowników do tego systemu i trzeba samemu szukać w Sieci. Poklikaj w Google, poprzeglądaj fora i powinieneś znaleźć całą paczkę sterowników w jednym spakowanym pliku lub linki do poszczególnych sterowników. Najpierw instaluje się sterownik chipsetu, potem grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Dzięki za rady, ale wszystkie sterowniki zostały zainstalowane, nie ma żadnego komunikatu o błędzie ani standardowych sterowników Windowsowych. Próbowałem różnych konfiguracji, ale problem nadal istnieje. Instalowałem stery do chipsetu od producenta laptopa, potem przywracałem i instalowałem od producenta układu, ale efekt zawsze ten sam - 4 bity koloru i rozdzielczość VGA. Może ktoś miał podobny problem z innym modelem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zainstaluj SP2... I tyle w temacie..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRuMah Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 SP2 na SP3? ;) Problem pozostał nierozwiązany, niestety trzeba było wrócić do Visty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...