HigBee Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 kupiłem nowy dysk i wrzuciłem do obudowy zewnętrznej z portem eSATA w domu mam kompa stacjonarnego i "laptoka" - oba mają też eSATA chcę mieć teraz wszystko na tym jednym dysku i się zastanawiam czy da się tak zrobić żeby mieć te same ustawienia dla dwóch kompów kiedyś dawno pod Win98 to były chyba "Profile sprzetowe" w ramach jednej instalacji systemu 1. a jak to będzie pod Win7 ? czy uda się to zrobić na jednej partycji (ściągam już wersję RC ale jeszcze 7-ki nie widziałem z bliska) 2. bo w sumie to myślę dwóch instalacjach na osobnych partycjach a na trzeciej partycji wszystkie pliki wspólne - tylko nie wiem jak to zrobić tak że jak zainstaluje np. grę to żeby mieć te same savegamy na obu kompach w linuxach to chyba właśnie tak się robi : - partycja 1 - "/" czyli system dla kompa nr 1 - partycja 2 - "/" czyli system dla kompa nr 2 - partycja 3 - "/home" czyli pliki użytkownika, które można wykorzystać w obu systemach za wszelką pomoc z góry dziękuję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...