Skocz do zawartości
MaKaR

po prostu myszka

Rekomendowane odpowiedzi

jezeli do grania w fpsy to kup raczej z kablem. mychy malomientkiego maja miekki kabel ktory nie przeszkadza i sa wcale dobre- wiem bo sam mam. dzisiaj ja przemalowalem na czarno bo mi sie bialy znudzil zreszta :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no więc chiałbym abyście mi polecili jakąś myszke bezprzewodową(radiową) optyczna która fajnie wygląda i jest w miare tania jakieś 60 zł

pobozne zyczenia. a poza tym jakosc takiej myszy musialaby byc adekwatna do ceny - czyli mizerna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja majac mx500 optyczna przewodowa ale chyba juz najlepsza w swojej klasie bo intelli maouse wedlug mnie bije placilem 250 zl ;) a radiowa czyli mx700 kosztuje 350 za 60 zl mozesz dostac albo kipsciejszego optyka przewodowego albo wmiare niezla myszke kulkowa przewodowa kolo 120-140 zaczynaja sie radiowe ale tez te slabsze ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja majac mx500 optyczna przewodowa ale chyba juz najlepsza w swojej klasie bo intelli maouse wedlug mnie bije placilem 250 zl ;)

moze i bije ale to jest raczej sprawa dyskusyjna, intelli kosztuje okolo 150.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tia ale czulsza lepiej wyprofilowa i z wieksza iloscia przyciskow jest mx 500 i wedlug mnie dlatego jest lepsza - intelli pozatym jest jakas taka duza troche - ale to fakt kwestia tego kto co lubi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najtańsza jaką widziałem optyczna bez ogonka to jakiś Media-Tech=badziwie, niewygodna i skacze jeszcze gorzej niż mój A4-tech :P.

dlaczego ja mam teraz kablowego kulkowego mediatecham113 i nie narzekam naprawde fajna myszka a widziałem u siebie w hipermarkecie (wiem wiem syf) ale myszka rdaiowa optyczna za 40 zł firmy trust 2 przyciski i skrol nic wiecej nie jet mi do szcześcia potrzebne tylko nie wiem czy to nie jakiś szajs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A4 Tech www-11

Nie wiem czy jeszcze produkuja.

Mam ja od 16 miesiecy i jest zaczepista. Swietna ergonomia, piec przyciskow, 2 rolki. Jak ja kupowalem, kosztowala 50 zl.

Pracowalem na wielu innych myszkach wliczajac optyczne.

IMHO myszki optyczne ponizej 100 zl sa beznadziejne (nawet Logitech)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgadza sie dobre myszki opytczne zaczynaja sie od jakis 140-150 zl wlasciwie cos kolo intelli mouse explorer 3.0 - pozniej jest mx 300 mx 500 i mx 700 (co do ktorej sa rozne opinie no i cena 340-370 zl :| ) - a co radiowek tansze miewaja czesto problemy jak zaklocone pasmo miedzy obiornikiem a myszka albo szybkie wyczerpywanie sie bateri przy myszkach optycznych radiowych i drozszych jak np mx700 myszka posiada standardowo ladowarke i akumulatorki co znacznie ulatwia prace w mx 700 juz chyba 5 minut ladownia starcza na kilka powyzej 5 czy 6 godizn pracy wiec skutecznosc jest duza a na zwyklych bateriach mozna zbankrutowac - wiec jezeli radiowka ma byc tylko gadzetem to sie oplaca kupic za 60-70 zl bardzo przecietnego optyka na kablu - bozatym w zaleznosci od ceny jakos wykonania ukladu optycznego w myszkach tez jest rozna tu juz w gre wchodzi rozdzielczosc i gigapiksele na sekunde mx 5 ma chyba 6 gp/s ale niewjestem pewien i rozdzialke 600dpi -

Szczerze doradzam odejsc od zamyslu radiowki i kupic lepsza myszke na kablu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ale ja mam mx 500 wiec o co chodzi ? :) - mx 700 wydaje mi sie zbedna tylko po to zebym mial radiowygadzet ktorego niepotrzbuje i na dodatek nierozni sie niczym od 100 zl tanszego mx 500 przy ktorym wykluczone sa zaklocenia fali :) - ja tez stwierdzilem ze myszka to wydatekraz naa jakis czas a jak logitech daje do niej jeszcze 5 letnia gwarancje no to juz cud miod :D :) i orzeski ;d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze tylko ja zabardzo nie mam kasy bo wszytko co miałem wydałem na uruchomienie kopapo 2 miechach czyli na płyte i proca i teraz bieda a jak bym miał tyle kasy to bym se ramu dokupił :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak mx 500 i 700 sa oparte dokladnie o ten sam uklad optyczny + mx 700 ma jakis bajer teraz zapomnialem jak to sie nazywalo przy czym fale radiowe zawsze moga byc zaklocone i trzeba ladowac mysz - chociaz pewnie jakbym mial wolna 100 zl to bym wtedy kupil mx 700 ale wybor padl na mx500 i si eniezawiodlem a i kabel u mnie jest tak zbudowane biurko (moj projekt :) ) ze kabel caly czas lezy w lini prostej i mi sie nigdzie nieszlaja a myszka niejest wykorzystywana amatorsko bo oprocz przgladania www jestem jeszcze grafikiem wiec myszka jest dla mnie wazna i bardzo czeesto gram w csa gdzie optyk ma kolosalne znaczenie :) (myslalem naad mx 300 ale jakos mi sie niepodoba i wyglada jakos ubogo ;P :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie kupuj radiowej i bezprzewodowej (bardzo krotko trzymaja baterie (do paru godzin)) musisz czesto ladowac :P przynajmniej tak jest na jakims a4techu.. sugeruje ze chodzi Ci o cos do gier - powiem tak do gier najlepsze sa dual optic'y logitecha lub optic'y MX'a ale to juz wykracza po za Twoja cene. Ja gram na a4techu www (cos tam) za 25 zl i powiem ze juz sie do niej przyzwyczailem i tez wycinam w CS'a, q3 albo SC:BW :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze nie kupuj radiowej i bezprzewodowej (bardzo krotko trzymaja baterie (do paru godzin)) musisz czesto ladowac :P przynajmniej tak jest na jakims a4techu.. sugeruje ze chodzi Ci o cos do gier - powiem tak do gier najlepsze sa dual optic'y logitecha lub optic'y MX'a ale to juz wykracza po za Twoja cene. Ja gram na a4techu www (cos tam) za 25 zl i powiem ze juz sie do niej przyzwyczailem i tez wycinam w CS'a, q3 albo SC:BW :>

bobek heh dlugi czas mialem jakas microsofta kulkowa za chyba nawet 60 czy 80 zl wiec jak na kulkowa kablowa ;P droga i tez dobrze szlo mi w csa ale to czym jest optic i to dobry w porownaniu do mychy kulkowej to jest poezja ;) - to tak jakbys porownywal malucha do jaguara ;) - twoje szanse przy otwartym starciu rosna o jakies 200% :) (przynajmniej w csa :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bobek heh dlugi czas mialem jakas microsofta kulkowa za chyba nawet 60 czy 80 zl wiec jak na kulkowa kablowa ;P droga i tez dobrze szlo mi w csa ale to czym jest optic i to dobry w porownaniu do mychy kulkowej to jest poezja ;) - to tak jakbys porownywal malucha do jaguara ;) - twoje szanse przy otwartym starciu rosna o jakies 200% :) (przynajmniej w csa :) )

no byc moze, mialem przyjemnosc grac na innych i ja tam roznicy nie widze.. bo przeciez myszka z Ciebie nie zrobi lepszego gracza - tutaj wiecej zalezy od checi i zaangazowania gracza (chodz nie mowie ze lepsza myszka nie pomaga) ja narazie jestem chobo w CS'a i mi sie moze wydawac ze lepsza myszka i tak nic nie da..

pewnie z biegem czasu bede musial zmienic myszke.. chodz na poczatek zwykla starcza:) IMHO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MT107

Dołączona grafika

Nad ta myszka zastanawialem sie zanim kpilem mx 500 - niehccialem wydac az tyle kasy ale stwierdzilem ze warto , z tego co moge powiedziec bardzo mi sie podoba ladna kolorystyka itp no i ladowarka ale cena na strnie producenta to 120 zl - czyli juz poza twoja pierwotna granica :) - wedlug mnie ladna itp i chyba warto ale nieuzywalem jej wiec niejestem wstanie nic blizej powiedziec :)[/url]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...