Skocz do zawartości
kojos

Komputer Do 1300 Zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Potrzebuje złożyć komputer taki z przyszłością maksymalnie do 1300zł, oczywiście procesor i kartę graficzną w późniejszym czasie zostaną wymienione, teraz jest to niemożliwe z braku funduszów, więc im więcej zaoszczędzę tym lepiej. Dysk twardy, napęd mam i ewentualnie jeszcze obudowa. Dobrze by było gdyby zasilacz i płyta główna były jakieś lepsze.

EDIT: Procesor najlepiej Intel.

Edytowane przez kojos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor : AMD Athlon II X2 245 - 265 zł

Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł

RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 190 zł

Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB - 415 zł

Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł

Powinno wyjść tak 1300zł. Zasilacz da radę nawet z dużo mocniejszymi konfigami, a płyta jest bardzo dobra, mam ją i wiem co mówię ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie miałbyś od Intela E5200 + ASRock P45XE-R, ale według mnie to gorsze rozwiązanie, ponieważ ten E5200 jest gorszy od wyżej wymienionego Athlona, kręcą się podobnie, pobór prądu podobny, temperatury na korzyść AMD z tego co widziałem. No i mobo, ta pod AMD jest według mnie lepsza.

Aha, na Intelu wyjdzie też drożej. Bycie fanboyem jest mało korzystne dla portfela.

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi