kojos Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) Witam wszystkich! Potrzebuje złożyć komputer taki z przyszłością maksymalnie do 1300zł, oczywiście procesor i kartę graficzną w późniejszym czasie zostaną wymienione, teraz jest to niemożliwe z braku funduszów, więc im więcej zaoszczędzę tym lepiej. Dysk twardy, napęd mam i ewentualnie jeszcze obudowa. Dobrze by było gdyby zasilacz i płyta główna były jakieś lepsze. EDIT: Procesor najlepiej Intel. Edytowane 7 Lipca 2009 przez kojos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Procesor : AMD Athlon II X2 245 - 265 zł Płyta Główna : ASRock A780GXH - 265 zł RAM : OCZ 2x2GB 800MHZ SpecialOps - 190 zł Karta Graficzna : Asus Radeon HD4850 512MB - 415 zł Zasilacz: Corsair CX400W - 199 zł Powinno wyjść tak 1300zł. Zasilacz da radę nawet z dużo mocniejszymi konfigami, a płyta jest bardzo dobra, mam ją i wiem co mówię ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojos Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 Zapomniałem procesor najlepiej Intel. :oops: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2009 (edytowane) W tej cenie miałbyś od Intela E5200 + ASRock P45XE-R, ale według mnie to gorsze rozwiązanie, ponieważ ten E5200 jest gorszy od wyżej wymienionego Athlona, kręcą się podobnie, pobór prądu podobny, temperatury na korzyść AMD z tego co widziałem. No i mobo, ta pod AMD jest według mnie lepsza. Aha, na Intelu wyjdzie też drożej. Bycie fanboyem jest mało korzystne dla portfela. Edytowane 7 Lipca 2009 przez NeoMagNeT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...