Skocz do zawartości
pok

Problem Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Wiatm. sprawa wyglada tak, zakupilem router netgear WGR 614v7 aby cieszyc sie internetem i na stacjonarnym i na laptopie. przez okolo tydzien było wszystko git. pewnego dnia wlączam stacjonarny i... nie ma neta. ustawienia routera:

Internet IP Address

Get Dynamically From ISP

Domain Name Server (DNS) Address 

Get Automatically From ISP

WAN Setup

Connect Automatically, as Required

LAN TCP/IP Setup

IP Address 192.168 1.1 

IP Subnet Mask 255.255.255.0

Use Router as DHCP Server

do tego  zarezerwowałem dla obydwu kart w stacjonarnym i lapie ip i tak do stacjonarnego 192.168.1.2 a lap z koncówka 1.3.

Problem polega na tym ze w lapie internet smiga az miło cały czas a na stacjonarnym pobiera dziwny adres ip z routera, taki: 169.254.47.134  maska podsieci: 255.255.0.0 a nie 192.168.1.2 i 255.255.255.0 gdzie jeszcze pare dni  temu wszystko bylo dobrze, automatycznie pobierał dobry adres ip. dodam ze  resetowanie routera nic nie dalo. na stacjonarnym mam viste a lap to xp. nie wiem co jeszcze moge podac zeby wam ułatwic diagnoze. dodam jeszcze ze na lapie net idzie przez wifi ale sprawdzalem tez sieciówke normalna i tez jest internet. moze to cos nie tak z vista na stacjonarnym? aha, na obydwu oryginalne systemy postawione

Edytowane przez pok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

juz znalazlem problem, wymienilem karte sieciową i smiga wszystko.w nocy przed awarią byla burza i chyba uszkodzila karte (na osiedlu pare kompów spaliło... wiec całkiem mozliwe). teraz mam problem z utorrentem nie chce sie połączyc ale to inny temat juz, jak narazie bede walczyc:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To chyba raczej nie sieciówka....... wczoraj kupiłem nową a dzisiaj to samo:(

log z hijacka:

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2

Scan saved at 11:42:14, on 2009-07-09

Platform: Unknown Windows (WinNT 6.01.3004)

MSIE: Internet Explorer v8.00 (8.00.7100.0000)

Boot mode: Normal

Running processes:

C:\Windows\system32\Dwm.exe

C:\Windows\Explorer.EXE

C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtHDVCpl.exe

C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cfp.exe

C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe

C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe

C:\Windows\explorer.exe

C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,SearchAssistant =

R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Search,CustomizeSearch =

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =

O2 - BHO: AskBar BHO - {201f27d4-3704-41d6-89c1-aa35e39143ed} - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\askBar.dll

O3 - Toolbar: Ask Toolbar - {3041d03e-fd4b-44e0-b742-2d9b88305f98} - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\askBar.dll

O4 - HKLM\..\Run: [RtHDVCpl] C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA\RtHDVCpl.exe

O4 - HKLM\..\Run: [COMODO Internet Security] "C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cfp.exe" -h

O4 - HKCU\..\Run: [sidebar] C:\Program Files\Windows Sidebar\sidebar.exe /autoRun

O4 - HKCU\..\Run: [DAEMON Tools Lite] "C:\Program Files\DAEMON Tools Lite\daemon.exe" -autorun

O4 - HKCU\..\Run: [ALLUpdate] "C:\Program Files\ALLPlayer\ALLUpdate.exe" "sleep"

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-19\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'LOCAL SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [sidebar] %ProgramFiles%\Windows Sidebar\Sidebar.exe /autoRun (User 'NETWORK SERVICE')

O4 - HKUS\S-1-5-20\..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe (User 'NETWORK SERVICE')

O13 - Gopher Prefix:

O20 - AppInit_DLLs: C:\Windows\system32\guard32.dll

O23 - Service: ASKUpgrade - Unknown owner - C:\Program Files\AskBarDis\bar\bin\ASKUpgrade.exe

O23 - Service: Ati External Event Utility - ATI Technologies Inc. - C:\Windows\system32\Ati2evxx.exe

O23 - Service: COMODO Internet Security Helper Service (cmdAgent) - COMODO - C:\Program Files\COMODO\COMODO Internet Security\cmdagent.exe

--

End of file - 3004 bytes

Nie napisałem jeszcze jednego, mianowicie jakiś czas temu piorun walną w mój blok. Paru osobom popaliło komputery. U mnie spaliło (chyba) sieciówke zintegrowana na płycie gł. Pisze chyba bo normalnie system ją wykrywa ale jak podlaczam kabel to zadna dioda nie świeci i system podaje ze kabel odłaczony. Kupiłem jakąs tanią sieciówke i necik smigał tak z 2 tygodnie. po 2 tygodniach zaczely sie problemy z netem takie jak pisałem na początku tematu. Wymieniłem sieciówke wczoraj i net był do dzisiaj rana. rozebrałem cały komputer na częsci zeby sprawdzic czy np. gdzies na płycie głównej od tego pioruna cos sie nie stało.... nic nie zauwazyłem. Poskladałem kompa, odpalam, podłaczam kabel do internetu.... no i kur... jest internet. Ciekawe na jak długo... Nic z tego juz nie rozumiem.

Edytowane przez pok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi