Borbo Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja problem rozwiązałem inaczej, 1 stycznia skończyłem 13 lat i poprosiłem starych żeby mi założyli konto w banku (takie dla "dzieci"). I teraz kupuję w empik.pl robię wpłatę i po kilku dniach mam grę w rękach. Co do paragrafów i ustaw nie będę się z wami sprzeczał bo znam tylko te którymi mogę postraszyć sąsiada (co do ciszy nocnej itp. itd.). :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 No to go pozwiesz o dyskryminacje, ostatnimi czasy to takie modne.Nie mam zamiaru. Nie kieruję się modą a zdrowym rozsądkiem. Poza tym przy obecnej konkurencji, jeśli odmówiłby mi sprzedaży to kupię gdzie indziej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Nie mam zamiaru. Nie kieruję się modą a zdrowym rozsądkiem. Poza tym przy obecnej konkurencji, jeśli odmówiłby mi sprzedaży to kupię gdzie indziej.Juz myslalem ze wzorujac sie na USA podasz go do sadu, bo tam takie absurdy sa na porządku dziennym...jak dobrze ze zachowalbys sie po naszemu;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Osobiście sam kojarzę artykuł w Gazecie Wybiórczej o tym że sklepikarka dostała 300zł grzywny bo odmówiła sprzedaży. Ja tam bym wzywał policję, gdyby mi w Empiku by nie sprzedali - albo szybciutko by mi wtedy sprzedali grę 18+, albo bym sobie poczekał na policję. Co jak co, ale swoje prawo mam, oni swoje mają - łamania nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Osobiście sam kojarzę artykuł w Gazecie Wybiórczej o tym że sklepikarka dostała 300zł grzywny bo odmówiła sprzedaży. Ja tam bym wzywał policję, gdyby mi w Empiku by nie sprzedali - albo szybciutko by mi wtedy sprzedali grę 18+, albo bym sobie poczekał na policję. Co jak co, ale swoje prawo mam, oni swoje mają - łamania nie będzie. Ja tam cenię swój czas. Jak za rogiem jest inny sklep to nie czekałbym 2h na policję. Tym bardziej że oni nie są prawnikami i na 99% też by nie wiedzieli jak się zachować. Taka sztuka dla sztuki. Ale walcz o swoje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Ja tam cenię swój czas. Jak za rogiem jest inny sklep to nie czekałbym 2h na policję. Tym bardziej że oni nie są prawnikami i na 99% też by nie wiedzieli jak się zachować. Taka sztuka dla sztuki. Ale walcz o swoje :wink: Akurat do Empiku na rynku nie mają daleko, więc nie mam tego problemu :P Trzeba będzie wkrótce sprawdzić, czy Empik uwziął się na dowody. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Naprawdę nie masz innego sklepu do wyboru? :blink: Z tą policją narobisz tylko cyrku sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Pewnie że mam. I niby czemu cyrku? Chyba Empikowi bym narobił cyrku z grzywną ;) W końcu, jeśli by mi odmówiono sprzedaży Wiedźmina 18+, to oni łamią prawo, nie ja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 W tym przypadku ja bym po prostu dał zarobić komu innemu a nie histeryzował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 W tym przypadku ja bym po prostu dał zarobić komu innemu a nie histeryzował.To nie byłaby histeria, tylko po prostu wykonywanie prawa... Prawa. Prawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 To nie byłaby histeria, tylko po prostu wykonywanie prawa... Prawa. Prawa.Ciekawe czy z taką gorliwością płacisz podatki :wink: A to już jest nawet obowiązek, a nie prawo :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Ciekawe czy z taką gorliwością płacisz podatki :wink: A to już jest nawet obowiązek, a nie prawo :lol2:Pewnie że nie, bo mam do tego prawo :D Nic w tym nachalnego by nie było gdybym wezwał policje do Empiku. Eh. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A dla mnie to histeria, sprawa niewarta zachodu. Ale jak aż tak bardzo czujesz się dyskryminowany to idź z tym najlepiej do sądu... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Ja tylko dorzucę od siebie, że według mnie gierki przeznaczone dla widzów dorosłych (czy nawet 16 letnich) powinny być tylko takim (i rzecz jasna starszym) sprzedawane. Moim zdaniem powinien być zakaz kupowania gierek przez dzieciaki - zgodnie z klasyfikacją PEGI. Ba, nawet sklepy online powinny sprawdzać wówczas wiek klienta - a kto się nie dostosuje wysokie grzywny. Ale to tylko moje zdanie ;) Edytowane 15 Lipca 2009 przez stranded Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KnoogeR Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Ja tylko dorzucę od siebie, że według mnie gierki przeznaczone dla widzów dorosłych (czy nawet 16 letnich) powinny być tylko takim (i rzecz jasna starszym) sprzedawane. Moim zdaniem powinien być zakaz kupowania gierek przez dzieciaki - zgodnie z klasyfikacją PEGI. Ba, nawet sklepy online powinny sprawdzać wówczas wiek klienta - a kto się nie dostosuje wysokie grzywny. Ale to tylko moje zdanie ;) Jak mogą sprawdzić wiek klienta kiedy raczej taka osoba kupuje z konta rodziców? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...