Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam uprzejmie szanownych userów. Mam trochę lamerskie pytanko. Jak uruchomić pompkę, żeby napełnić układ płynem, ale nie odpalać komputera ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Najlepiej jak bys nalal plynu tyle ile sie da, zrobil taniec szamana z buda, zeby sie plyn rozprowadzil, dolal plynu i wlaczyl kompa + dolewal plynu. Ja zawsze tak robie i nie ma problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wiem robię to podobnie :D ale montuję teraz dwa loopy i zdecydowanie wygodniej byłoby mi napełnić jeden a później drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Jak rozumiem pompka na 12V. Wystarczy pompkę podłączyć pod zasilacz i odpalić go na sucho, zwierając we wtyczce 20/24pin kabelek zielony z czarnym. Oczywiście nie podłączając zasilacza pod płytę główną :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusiak Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 może spróbuj nalać ciecz do reza, odłączyć wąż od wlotu i dmuchać w rez żeby przepchnąć płyn? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) We wtyczce 24pin stykasz zielony + czarny kabel. Nic oczywiście w PC nie podłączaj oprócz pompki. Wkładasz kabel zasilający do PSU i masz :) EDIT: czeku był szybszy ;) Edytowane 8 Lipca 2009 przez rafwlkp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Oooo wielkie dzięki spróbuję tego motywu. A czym to styknąć żeby mnie nie je..o :D Sorka nigdy tego nie robiłem :( Edytowane 8 Lipca 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wystarczy drucik, ja to robię spinaczem biurowym :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) I nic mnie nie rypnie ? :D Mam spory zasilacz w poprzednim jak zrobiłem zwarcie to wywaliło korki na klatce (enermax Galaxy 1000W) :D Ufff spróbuję ale mam trochę kolano. Edytowane 8 Lipca 2009 przez Pietrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Odłącz zasilacz z gniazdka ustaw przełącznik na 0. Zewrzyj drucikiem zielony z czarnym. Podłącz kabel zasilający do kontaktu i przełącz na zasilaczu na 1. Normalnie się włączy i nic Cię nie kopnie, po prostu nie dotykaj tego drucika, którym połączysz zielony z czarnym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 I takiej porady oczekiwałem - jak krowie na rowie :) Bardzo dziękuję - wypatrujcie grzyba na niebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No wlasnie, tylko nie przytrzymuj tego drucika palcem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Mam jeszcze jedno pytanko spoza konkursu. Czy lepiej jest zamontować wiatraki jako wyciągające powietrze z chłodnic czy lepiej jako nawiew ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeku Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Lepiej jak będą pchały powietrze na chłodnicę a nie z niej wyciągały, powinno być wydajniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Celin Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No wlasnie, tylko nie przytrzymuj tego drucika palcem :Dpo to czlowiek stworzył tasmy izolacyjne, a jak sie chce jeszcze wygodniej i bezpieczniej to mozna zastosowac takie coś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
valdi200 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Ja mam inny patent. Stary komp w sumie nawet nie wiem czy dzialający biore od kumpla bo lezy u niego odlogiem, i podlączam pod niego pompke. Plyn do reza - zassie wszystko pompka dolewam i tak az nie bedzie układ pełny. Będzie troche zabawy z dwoma układami niedługo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Dziękuję ślicznie wszystkim za rady :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Można dotykać drucika łączącego zielony z czarnym we wtyczce ATX- na nim nie ma żadnego napięcia (a jeśli nawet jest to minimalne w żadnym stopniu nie powodujące możliwość porażenia)- zielony to kabelek "sygnałowy"- przez niego zasilator dostaje "impuls" aby się włączył. Rozgięty spinacz biurowy rulzzz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wozaq Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wystarczy sobie zmontować jakikolwiek zasilacz 12v z wtyczką molex, np. ja miałem jakiś stary od skanera, to obciąłem wtyczkę oryginalną, dolutowałem molexa, i tym pompkę zasilam no problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafwlkp Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 No wlasnie, tylko nie przytrzymuj tego drucika palcem :DWyjdź i przestań głosić takie głupoty <_< Drucik można dotykać ile wlezie, jak masz ochotę możesz i językiem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Próbowałeś ;) ? Mi tak zasilacz nie chciał za nic zastartować ;/ Może jakieś zabezpieczenie ki inny czort? Musi być cały czas złączone ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Niektóre wymagają podłączonego jakiegoś źródła np cdroman lub coś w ten deseń, tak musi być połączone cały czas Edytowane 8 Lipca 2009 przez Arni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Wyjdź i przestań głosić takie głupoty <_< Drucik można dotykać ile wlezie, jak masz ochotę możesz i językiem... Widac, ze nie wszyscy maja poczucie humoru.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...