bagienny Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Wchodząc przebojem na rynek komputerów przenośnych Netbooki miały charakteryzować się trzema zasadniczymi cechami: miały być małe, tanie i pracować długo na baterii. I o ile większość Netbooków bez problemów radzi sobie z dwoma pierwszymi warunkami, to ten ostatni sprawia czasem producentom trudne do zrozumienia problemy. Reklamując swój nowy produkt firma ASUS obiecuje, że jej nowy model netbooka jest w stanie pracować na akumulatorze aż 9,5 godziny - czyli nieco więcej niż jedna roboczodniówka. A jak jest w rzeczywistości? Najwyższy czas się przekonać. Zapraszamy do testu netbooka ASUS EeePC 1000HEZapraszamy do publikacji Edytowane 8 Lipca 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecio1ron Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Witam Jestem posiadaczem tego netbooka i zniwelowanie Hałasu wentylatora pomoże program eeectl i GMABooster, ktÓre "podkreca" układ graficzny, jednak nic nie (spacja!!!) daje to w grach 3D :angry: Jezeli moge w czyms pomÓc, piszcie na gg 11628471 :rolleyes: 1. Ortografia - poprawione. 2. Interpunkcja - przy okazji poprawione. 3. Brak paru polskich znaków - poprawione gratis. 4. Duże "J", żeby ładniej wyglądało - za free. 5. Jeśli już robisz klikalne nazwy - niech to będzie link do odpowiedniej strony, albo aplikacji. 6. Pisz poprawnie zdania, bo w szkole za takie rzeczy jest pała - liczę na to, że się zmotywujesz i poprawisz, bo na zdanie to jeszcze nie wygląda. Edytowane 8 Lipca 2009 przez _OskaR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wistler Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam jestem posiadaczen tego netbooka i zniwelowanie chałasu wentylatora pomoze program eeectl i GMABooster kture "podkreca" układ graficzny jednak nic niedaje to w grach 3D :angry: jezeli moge w czyms pomuc piszcie na gg 11628471 :rolleyes: My Ci możemy pomóc w ten sposób - zabierz Ty do ręki słownik ortograficzny. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Szkoda ,ze zabraklo wzmianki o mozliwosci odtwarzania filmow (720p) i jakosci tego w kontekscie wolnego proca - rwie , pracuje poprawnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Szkoda ,ze zabraklo wzmianki o mozliwosci odtwarzania filmow (720p) i jakosci tego w kontekscie wolnego proca - rwie , pracuje poprawnie?Na ten temat już tyle razy wszędzie było pisane, że postanowiłem sobie podarować. W skrócie - 720p tak, 1080p nie. Jak któryś netbook zmieni ten stan, to nie omieszkam wspomnieć. Żeby daleko nie szukać: http://www.purepc.pl/urzadzenia_mobilne/te...s_msi_i_samsung Edytowane 8 Lipca 2009 przez bagienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Na ten temat już tyle razy wszędzie było pisane, że postanowiłem sobie podarować.Moze i bylo , w innych , w tej nie , a powinno ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 Następnym razem na pewno będzie - bo tam ma szansę się coś zmienić. Chociaż jeszcze nie sprawdzałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 720p oczywiście, każdy netbook na atomie pociągnie z mojego doświadczenia 1080p co tu dużo gadać, nie nadaje się i nikt o tym nie myślał wiec się nie wygłupiajmy. ION potrafi poradzić sobie z 1080p lecz GMA950 to staroć i z wydajnością u niego bardzo średnio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 A ja bym dodal jedno, a propo tego "plynnego" 720p - owszem dziala, ALE nie zawsze (i jest to raczej 100% pewna informacja, bo nawet na Atomie@2GHz audio i video mija sie zaledwie po paru sekundach). Chodzi o sytuacje, gdy dzwiek zamiast w DD jest w DTS. Sprawdzilem to na kilku zestawach codecow (nawet na oslawionym CoreAVC), na roznych filmach. Oczywiscie wynika to z roznic w kodowaniu i faktu, ze DTS to blisko 3-krotnie wiekszy "strumien" i to jak widac wystarcza, zeby system nie wyrabial z poprawnym wyswietlaniem. 1080p oczywiscie jest poza zasiegiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Bardzo fajne zużycie prądu :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 A ja bym dodal jedno, a propo tego "plynnego" 720p - owszem dziala, ALE nie zawsze (i jest to raczej 100% pewna informacja, bo nawet na Atomie@2GHz audio i video mija sie zaledwie po paru sekundach). Chodzi o sytuacje, gdy dzwiek zamiast w DD jest w DTS. Sprawdzilem to na kilku zestawach codecow (nawet na oslawionym CoreAVC), na roznych filmach. Oczywiscie wynika to z roznic w kodowaniu i faktu, ze DTS to blisko 3-krotnie wiekszy "strumien" i to jak widac wystarcza, zeby system nie wyrabial z poprawnym wyswietlaniem. 1080p oczywiscie jest poza zasiegiem.Fakt zapomniałem o DTS, z nim sobie nie poradzi przy rozdzielczościach HD. DVD bez problemu działa z DTS, nawet z pendrive, natomiast HD z DTS, tnie lub dźwięk po szybkiej scenie zaczyna rwać i powstaje re synchronizacja. dd 5.1 dziala bez zarzutu - sprawdzane na Fast and the Furious: Tokyo Drift. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bagienny Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Bardzo fajne zużycie prądu :DTo jeszcze nic w porównaniu do tego ile potrafi ciągnąć Intel Poulsbo z procesorem serii Z ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...