Kit44 Opublikowano 8 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2009 (edytowane) Witam Laptop HP omnibook vt6200 Nagrywarka dvd pioneer DVRKDO8 Problem wyglada w sposób nastepujacy: Nie widzi napedu w windowsie (zarówno w "Moj komputer" jak i w "Manadżerze urzadzeń" ale... Jak sie da w Manadżerze urządzeń w "kontrolery IDE ATA/ATAPI" lub nawet bezpośrednio w "pomocniczy kanał IDE" opcje "Skanuj w poszukiwaniu zmian sprzetu" to znajduje i jest ok - do ponownego uruchomienia komputera ;/ Ew. mozna odinstalować pomocniczy kanał ide i wtedy po restarcie widzi nagrywarke normalnie - ale znowu po wyłaczeniu i właczeniu znika ;/ Ja juz nie mam pojecia jak to ruszyc - nagrywarka jest funkiel nowka. PS Zaobserwowalem ciekawa rzecz - tj. jak sie w uruchomionym windowsie wysunie caly naped (nie tacke- tylko naped) i wsunie spowrotem to go widzi normalnie. (tylko nie wiem czy mozna tak na "goraco" go wysuwac bo usb to to nie jest hmm :oops: ) Pozdrawiam i licze na wasza pomoc :oops: Edytowane 9 Lipca 2009 przez Kit44 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makaron Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 1.Jaki masz system XP/Vista 2.Czy w managerze widac "!" orzy napedzie i czy w wlasciwosciach jesr CODE 39? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2009 1.Jaki masz system XP/Vista 2.Czy w managerze widac "!" orzy napedzie i czy w wlasciwosciach jesr CODE 39? System XP pro, Co do kodu to sprawdze jeszcze ale wydaje mi sie ze jesli juz jest w managerze to nie ma zadnego kodu - widzi wtedy ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Zazwyczaj przyczyną takich problemów są sterowniki wirtualnych napędów (Deamon Tools, Alkohol itp). Odinstaluj w/w aplikacje i zobacz, czy problem został rozwiązany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kit44 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Zazwyczaj przyczyną takich problemów są sterowniki wirtualnych napędów (Deamon Tools, Alkohol itp). Odinstaluj w/w aplikacje i zobacz, czy problem został rozwiązany. Przede wszystkim dzieki za pomoc :D Problem został rozwiazany. Czy akurat to pomogło - nie wiem, głowy nie dam, gdyż miedzy czasie brat cos tam porobił (różne kombinacje - miedzy innymi odinstalował deamona) wiec moze to akurat to pomogło - fakt faktem teraz działa :) Oby już bez problemów. Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...