Skocz do zawartości
pawlack

Jaki Blok Cpu ?

Rekomendowane odpowiedzi

Już zgłupiałem ,jedni piszą - weź używany F2S lub F3D ,inni - dołóż do EK SUPREME , jeszcze inni - MNP Poseidon lub Prison V4 będzie najlepszy .Chodzi mi o opinie fachowca ,jaki blok pod CPU wziąć by uciągnął c2d E8200 na konkretniejszym OC ??? Na blok mogę wydać max 100zł ,ew. jeśli warto to nówkę za 120zł .

Poradźcie coś .

Jeśli jest tu ktoś kto się na tym dobrze zna (czyt. fachowiec) to proszę o nr GG na Pw ,mam parę pytań .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już zgłupiałem ,jedni piszą - weź używany F2S lub F3D ,inni - dołóż do EK SUPREME , jeszcze inni - MNP Poseidon lub Prison V4 będzie najlepszy .Chodzi mi o opinie fachowca ,jaki blok pod CPU wziąć by uciągnął c2d E8200 na konkretniejszym OC ??? Na blok mogę wydać max 100zł ,ew. jeśli warto to nówkę za 120zł .

Poradźcie coś .

Jeśli jest tu ktoś kto się na tym dobrze zna (czyt. fachowiec) to proszę o nr GG na Pw ,mam parę pytań .

uzywanego d-tek`a :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

EK Supreme stawia systemowi (WC) duży opór, więc bardzo dobrze schłodzi Ci procka.

...a co ma piernik do wiatraka?? jakieś testy na potwierdzenie tej tezy??

Wystarczy porównać d-teka z tym EK, d-tek v2 o podobnej wydajności a do tego mniejsze opory przepływu, co przy słabej pompce ma bardzo duże znaczenie...

Faktycznie, D-tek byłby najlepszy ale będzie ci bardzo ciężko zmieścić się w tej kwocie.

Edytowane przez enter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Testów pod ręką nie mam, ale już sam fakt że ma tą płytke wewnątrz (którą można wywalić aby uzyskać większy przepływ), to stanowi duży opór.

Chłodnice też możesz wywalić ale co to ma do rzeczy ? Wywalisz płytkę osiągi będą lipne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi