Skocz do zawartości
krang3r

Router Zrywa Połączenie Z Internetem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dwa problemy teraz postaram się je jak najlepiej opisać a więc problem nr:

1. Posiadam w domu 2 komputery i jednego laptopta więc postanowiłem kupić router wybór padł na firmę Dlink który sprawował się świetnie do czasu.

Przy podłączonym jednym komputerze za pomocą kabelka dodanego do routera i podłączeniu laptopa działa normalnie bez większych problemów.

Jednak gdy podłącze drugi komputer (za pomocą adaptera wi-fi) następują pewne komplikacje mianowicie zrywa połączenie z internetem w tym momencie nie da się wejść na żadną stronę jednak co jest w tym wszystkim dziwnego działają takie programy jak gg i torrent oraz inne.

A czasami zrywa połączenie kompletnie jednak teraz to zdarza się coraz rzadziej.

Czytałem o tym żeby wgrać nowy firmware ale patrząc po tym co mam na swoim routerze to oprogramowanie jest najnowsze

2. Moim kolejnym problemem jest częsta utrata sygnału na komputerze połączonym poprzez (wi-fi) Siła sygnału waha się między niską a czasami nawet bardzo dobrą czego nie ma w laptopie tam nie zrywa połączenia a nawet nie ma problemów z jakością odbieranego sygnału

Może ktoś podpowie co można na to zaradzić z góry dzięki

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi