goldimir Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam, za 3 dni montuję nową płytę główną i Phenoma II X3 720. Jedna rzecz trochę mnie zaniepokoiła, mianowicie przez szybkę w pudełku zauważyłem, że na metalowej powieszchni procesora są drobne zacieki, ot zdjęcie, jeden widać w lewym dolnym rogu? Czy to groźne, czy może nic nie szkodzi? Oto link do zdjęcia: http://img33.imageshack.us/img33/5449/dsc00764p.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Nic groźnego, ale się pewnie nie zmoduje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Wyciągnij go z pudełka i przetrzyj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 (edytowane) Nic groźnego, ale się pewnie nie zmoduje:) Hehe patrząc na odcisk "siły wyższej" na czapce, strasznie delikatnie to ująłeś :D Edytowane 9 Lipca 2009 przez BuMeL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 To o co tu chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Że najpewniej jest to odrzut z selekcji procesorów X3@X4 robioną przez sprzedawcę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Plomby pewnie pozrywane...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Ja bym to badziewie oddał do sklepu, bo zakładam że zapłaciłeś za nówkę a nie używkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Plomby pewnie pozrywane...? Nie, wszystko było elegancko zapakowane ( kupione nowe z agito.pl). Ale chyba nie będę oddawał, myślicie, że to jakieś uszkodzenie ( w sensie, że jest gorszy od zwykłego X3, czy tylko się nie da odblokować rdzenia) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z0ltar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Mimo wszystko czy uszkodzony czy też nie to lepiej go oddać, po rozpakowaniu okaże się że te plamki są dość grube by przeszkadzały w stykaniu się CPU z Radiatorem, chyba że chcesz trzeć pilnikiem po procesorze...? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Panowie, odpakowałem go, kilka razy przetarłem palcem i plamki zniknęły... Co wy na to? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Je m appelle Ferdinand Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Plomby pewnie pozrywane...? Akurat w przypadku niektórych opakowań nie jest problemem "ominięcie" tego zabezpieczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z0ltar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Panowie, odpakowałem go, kilka razy przetarłem palcem i plamki zniknęły... Co wy na to?...i czym były owe plamki? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 nie wiem... po prostu się starło palcem. to źle, że dotknąłem powierzchnię palcem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ale się przejmujesz ziąą Od dotknięcia palcem nawet ze sporym uciskiem procesora nie uwalisz, nawet jeśli ma goły rdzeń. A co dopiero z IHS tak jak Phenom Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Przejmuję się przejmuję, czyli to chyba był kurz, nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Kurz pod szczelnym pudełkiem :D ? Ciekawe:P Już szybciej tłuste paluchy pracownika sklepu agito.pl który selekcjonował procki:D Edytowane 10 Lipca 2009 przez duzii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 (edytowane) Przejmuję się przejmuję, czyli to chyba był kurz, nie?jaki cudem? Stary ktos ten procesor otwieral, sprawdzal, potem zle doczyscil z pasty i tyle NICZYM SIE NIE PRZEJMUJ duzii to nie do ciebie bylo:P Edytowane 10 Lipca 2009 przez HeatheN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ciekawe po co sprawdzal? Pracownicy nie są tacy mili że ci sprawdzą procesor.Conajwyżej sprawdzą czy działają 4 jaja :D i jak działają to ci go nie dadzą.Tacy są mili!:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Jesli sie juz cos w ogole sprawdza to selekcje ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goldimir Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Czyli mogę być spokojny... Myślicie, że nie ma już sensu tego oddawać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Mysle ze nie bylo sensu zakladac tego tematu. No chyba ze nie grzeszysz zaronwo wiedza jak i inteligencja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...