halo?! Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam, Rodzinka zbiera się na zakup monitora 19 cali do swojego komputera w ramach wymiany CTR na LCD. Budżet jest ograniczony do 500 złotych. Pisze tutaj, bo osobiście nie znam się na monitorach jakoś wyśmienicie, a po co? mają oni kupować jakieś nie wiadomo co w Media, czy innym supermarkecie, kiedy można się zapytać, co warto kupić :) Znacie coś godnego polecenia? 19'', 500 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 do czego konkretnie ma być ten monitor? od siebie polecam benq e2200HDA cena nie wiele ponad 500 zł ale warto. 21,5" fullhd. ino tylko bez wejścia DVI. nie jest to jakiś chłam tylko okrojona z złączy wersja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 @UP zwykłe użytkowanie -> uniwersalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Chyba NEC 19WV lub 22WV, obydwa bez zlacza DVI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 @UP zwykłe użytkowanie -> uniwersalny. to tym bardziej coś większego niż 19" bo pewnie i filmy też będą ;) o monitorze napiszę to że większość producentów ładuje do swoich produktów kiczowate lampy w ilości czterech a benq ładuje 2 ale za to dużo lepsze i nowocześniejsze, efekt jest taki że te papierowe wartości jak kontrast 1000:1 czy 300 jednostek podświetlenia wcale nie są papierowe. monitor jest dobrze wykonany solidny i naprawdę pięknie się na niego patrzy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Moze troche naciągnę własne zasady, gdyż odradzam zakupów w marketach. Ale w wrocławskim makro (nie wiem jak reszta kraju) jest Hundai 18.5 X96Wa. Niecałe 300 zł, sprawdźcie po ile w sieci! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 nie daj się zwieść hasełku matryca a-si to nie jest nic innego jak TN ba nawet jest produkowane w ten sam sposób co inne monitory. cena? a co ceneo nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 @prznar1 Filmy? Raczej nie, mają telewizorek i tam dvd pakują. Po prostu chcą wyrzucić ten ważący tonę monitor CRT 17''. Na tego benq wyjdzie 560 zł (agito), 60 zł przy 5 stówach to imho nie dużo za otrzymanie ładnego monitora większego od wymaganych 19 cali, ale muszę przegadać to z rodziną :) btw. tak się zapytam : jaki monitorek tak dla mojego sprzętu (sig) tak do 750 zł, 22'' ? Na razie zauważyłem LG 22" LCD W2252TQ-PF, 23" LCD W2343T-PF i LG 21.5" LCD W2261V-PF. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PyCy Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Witam serdecznie Pozwólcie, że podłączę się pod temat. Również szukam monitorka za około 500 zł, z tym, że głównie służyć ma mi on do czytania e-booków i ogólnie długich tekstów. Myślę, że 19" będzie wystarczające. Chciałbym jak najdłużej zachować swoje oczy w dobrej kondycji, stary crt LG już strasznie męczy wzrok. Na co zwrócić uwagę przy wyborze takiego monitorka? Czy w tej cenie w ogóle dostanę coś, co spełni moje oczekiwania? Proszę serdecznie o pomoc i pozdrawiam wszystkich forumowiczów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 @halo?! benq e2200HD ;) a tak na poważnie to na tych nowszych modelach LG się nie znam nic mi o nich nie wiadomo. @PyCy - znajdź monitor który podoba się tobie z wyglądu i patrz aby miał opcję pivot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Ktoś miał może kontakt z LG W1952TQ-PF ? "taki mniejszy brat W2252TQ-PF(wiele razy widziałem jak ktoś go polecał)" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 A co konkretnie bys chcial wiedziec? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Jak wypada w porównaniu z benq e2200HDA?, bo są dwie opcje: tańsza tj. ~ 470 zł (NEC 19WV) i droższa 570 zł (benq i może ten LG). tak przy okazji: jaki monitor 22'' do 700 - 750 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4jdor Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) dołączam do tematu szukam monitor lcd do 500 zł ! możebyć nawet 17 cali, byle był dobry i tani ;), zastosowanie głównie do gier. Dziękuje za pomoc. :) Edytowane 18 Lipca 2009 przez s4jdor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...