kuebk Opublikowano 9 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2009 Witam wszystkich, jako, iz po weekendzie wylatuje do Londynu, korzystajac z okazji chce sobie zlozyc maly zestaw. Mam nadzieje, ze trafie wszystko w dobrej cenie, wiec chce zlozyc sobie 2 zestawy, za ktorymi sie ew. rozgladac - ten lepszy, na ktory licze, ze dostane stosunkowo tanio, i taki normalny, awaryjny. Zestaw numer jeden, czyli ten fajniejszy to musi byc jakies 3k polskich zlotych ( moze byc z lekka nadwyzka ) , drugi okolo 2k+. Nie mam pojecia co teraz jest na topie, jezeli o procki / mobo i k. graficzna chodzi - czy te zestawy na lipiec sa warte tych pieniedzy, czy sugerujecie jakies zmiany? Komputer bedzie uzywany bardziej do samej pracy na systemie i programach jak grach, ale tym prosze sie nie kierowac, bo chcialbym, zeby zestaw byl w miare 'otwarty na wszystko'. Co proponujecie? BTW: Temat zakladam w imieniu kolegi z racji tego ze nie moze pyknac tutaj tematu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markof Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 To dla mnie ten temacik, wczesniej cos mi nie szlo zrobienie, wiec przepraszam za zamieszanie. Co tu duzo mowic.. prosze o ew. korekcje na zestawach na aktualny miesiac, pod wzgledem wydajnosc/ew. upgrade w niedalekiej przyszlosci i cena. 2400 zł Procesor : AMD Phenom II X3 710 - 439 zł Chłodzenie Procesora : AC Freezer Xtreme - 120 zł Płyta Główna : ASRock M3A780GXH - 330 zł RAM : Kingston 2x2GB 1333MHZ - 249 zł Karta Graficzna : Gainward GeForce GTX 260 896MB GoldenSample - 699 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł RAZEM : 2421 zł 3000 zł : Procesor : Intel Core 2 Quad Q9550 - 899 zł Chłodzenie procesora : Scythe Mugen II - 170 zł Pasta Termoprzewodząca : Arctic Silver 5 - 25 zł Płyta Główna : DFI LanParty DK X38 Heatpipe - 390 zł RAM : GoodRam 2x2GB 1066MHZ PRO - 230 zł Karta Graficzna : Galaxy GeForce GTX 260+ 896MB - 699 zł Zasilacz: OCZ ModXStream Pro 500W - 299 zł HDD : Samsung 500GB 16MB Cache F2EG - 195 zł Napęd : Samsung SH-223B SATA - 90 zł RAZEM : 2997 zł te dwa chyba wchodza w gre, przy zestawie za 3300 doplacamy do karty i zasilacza, warto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja bym stawiał na ten mocniejszy zestaw, jeżeli nawet chcesz taniej to można sporo z niego oszczędzić jeszcze. Przed chwila udało nam się koledze w polskim detalu złożyć zestaw na quadzie 9550 poniżej 2400zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markof Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Ja bym stawiał na ten mocniejszy zestaw, jeżeli nawet chcesz taniej to można sporo z niego oszczędzić jeszcze. Przed chwila udało nam się koledze w polskim detalu złożyć zestaw na quadzie 9550 poniżej 2400zł. oszednosci oszczednosciami, ale czy to sie przelozy na utraty w wydajnosci (drastyczne ) ? Wiadomo, ze kazdy grosz w kieszeni to cos milego, ale nie chcialbym zeby to byl jakis rupiec. Co myslisz? Jestem zielony, jezeli o procki chodzi - czy to c2d, czy quad, czy jakis amd. Tez wolalem ten mocniejszy, bo to jednak quad. A wlasnie, czemu w tanszym zestawie jest RAM z wieksza iloscia MHZ ? I czemu inna karta? mimo, ze cena ta sama, to widze zmiane w name - ta druga jest lepsza w drozszym zestawie? Musze wam zaufac, bo jak nie wy, to nikt mi nie pomoze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markof Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 co myslicie o zestawie postawionym na AMD 995? Przyszlosciowa podstawka, bo z mozliwoscia wstawienia DDR3 + 6 rdzeniowego procka od AMD, bo nigdy zapowiadali, ze bedzie pod ten sam socket.. przy Intelu chyba nie mam tej mozliwosci. Z tym, ze AMD chyba troszke gorzej wypada po OC, na poczatku porownywalnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pastel Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) za 3k ja bym brał tak: Phenom X4 955BE DFI LanParty DK 790FXB-M3H5 na ramach się nie znam ;) na dyskach też HIS 4890 bq straight 450W zestaw przyszłościowy- zawsze władujesz drugą grafę, co przy skalowalności CF ma sens. poza tym AM3 ma jeszcze bujne życie przed sobą imo ;) Edytowane 11 Lipca 2009 przez pastel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...