Kosher Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Sprawa wyglada tak: Do dwoch kompow u mnie w domu bedzie dochodzil net, przy czym ojciec bedzie mial z w kompie radiowke i bedzie bral sygnal z urzadzen, ktore beda dzielily nam neta na LAN-a, a ja bede mial neta wlasnie z tego LAN-a. Powiedzmy ze ja majac neta z LAN-a doloze radiowke ojca to bede mial oba lacza? Ojciec bedzie mial 64kbit/s a ja 64kbit/s, bedzie wtedy u mnie 128kbit/s? Inny config to i ja i ojciec mamy neta z LAN-a, kupuje se druga sieciowke i wpinam kabel, bedzie 128kbit/s u mnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 z tego co mi wiadomo to chyba niemozna obslugiwac przynajmniej za pomoca windy dwoch lacz jednczesnie i wysyl i odbior pakietow dwoch lacz sie niesumuja bo poprostu niemzna zapuscic dwoch urzadzen - sprobuj zapuscic modem i SDI na jednym kompie - nieda sie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 Da się rozbić ruch na 2 interfejsy sieciowe (na linuxie np. przez łatkę nth na iptables). Nie wiem jak się sprawy mają na windowsie, ale prawdopodobnie też jest to możliwe do zrobienia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 2 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2003 sluchaj sie paranoika bo on z ta swoja fajka w sprawach sieciowych to wymiata :) - ja tam mowilem tak jak mi sie wydaje ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 przeciez z dwoch modemow na dwoch liniach niby sie da, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 sprzeganie modemow .... w teori dziala, ale nie znam czlowieku ktory bo cos takiego probowal robic (kasa za polaczenie :))..... ale mowi sie ze mozna korzystac z dwoch modemow jednoczesnie..... co do dwoch lanow.... w linuxie sie da a windows na standardzie (moze sa jakies latki, ale tego nie wiem) nie obsluguje czegos takiego.... np. dlatego ze bedzie korzystal albo z 1 bramy, albo z drugiej..... :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 sprzeganie modemow .... w teori dziala, ale nie znam czlowieku ktory bo cos takiego probowal robic (kasa za polaczenie :))..... ale mowi sie ze mozna korzystac z dwoch modemow jednoczesnie..... co do dwoch lanow.... w linuxie sie da a windows na standardzie (moze sa jakies latki, ale tego nie wiem) nie obsluguje czegos takiego.... np. dlatego ze bedzie korzystal albo z 1 bramy, albo z drugiej..... :( ale w przypadku radio+radio, albo LAN+LAN brama bedzie ta sama Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 twoj tak, ale ten drugi nie..... z tej co on bedzie korzystal, z tej samej ty bedziesz korzystal :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 twoj tak, ale ten drugi nie..... z tej co on bedzie korzystal, z tej samej ty bedziesz korzystal :( Brama dla wszystkich majacych radio jest taka sama (na razie jest 10 osob na 2mbit/s), ale jak to bedzie z tymi co beda mieli radio przez LAN to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 jezeli brama bedzie inna to [gluteus maximus] zbita :( jezeli ta sama, to nie wiem :P ale watpie zeby sie zsumowalo..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 jezeli brama bedzie inna to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zbita :( jezeli ta sama, to nie wiem :P ale watpie zeby sie zsumowalo..... a moge to sprawdzic wkladajac karte znajomego i dac dla tej karty jego IP nie? Tak na marginesie to ja i on mamy radio, jak on wylaczy kompa a ja dam jego IP u siebie (reszta param. taka sama) to jade na jego konto? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 raczej nie..... :) kazdy z was powinien byc idendyfikowany (<span style="color:red;">[ciach!]</span>a :) ale trudne do napisania slowo :P) za pomoca MAC'a albo login+pass..... nie wiem jak jest to u Was zrobione..... ale watpie ze jedziesz na jego koncie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ale jego haslo i login to moge poznac w 3 sekundy, znamy sie kupe lat. Prosze sprwadz moj nowy post. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 sluchaj sie paranoika bo on z ta swoja fajka w sprawach sieciowych to wymiata :) - ja tam mowilem tak jak mi sie wydaje ;D Wyczyść cache przeglądarki, bo Paranoik jakiś czas temu zminił avatara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Hmm... a może sobie powinienem 2 avatary wstawić? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Ale jego haslo i login to moge poznac w 3 sekundy, znamy sie kupe lat.takie pytanko.... czemu chcesz jechac na jego koncie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 sluchaj sie paranoika bo on z ta swoja fajka w sprawach sieciowych to wymiata :) - ja tam mowilem tak jak mi sie wydaje ;D Wyczyść cache przeglądarki, bo Paranoik jakiś czas temu zminił avatara Wiem ze zmienil ale faja jest niesmiertelna ;P :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Niech wam będzie ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 beuhehe :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 Ale jego haslo i login to moge poznac w 3 sekundy, znamy sie kupe lat.takie pytanko.... czemu chcesz jechac na jego koncie?? Czysto teoretycznie, zadnych konkretnych powodow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 aha :P myslalem ze macie jakis limi down/up na konto czy cos :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosher Opublikowano 5 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2003 aha :P myslalem ze macie jakis limi down/up na konto czy cos :P Nie, nic z tych rzeczy, mamy niby 2mbit/s na osiedlu ale DC i Kazaa ma byc ograniczona do 512kbit/s. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kofi Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Widnows 2000 Server ma taka funkcje. Obsluguje dwa interfejsy sieciowe naraz. Testowane na 2xSDI z karta multiportowa. -- Pozdrawiam Kofi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...