Skocz do zawartości
Kosher

Dostep do internetu z dwoch zrodel w jednym kompie.

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawa wyglada tak:

Do dwoch kompow u mnie w domu bedzie dochodzil net, przy czym ojciec bedzie mial z w kompie radiowke i bedzie bral sygnal z urzadzen, ktore beda dzielily nam neta na LAN-a, a ja bede mial neta wlasnie z tego LAN-a.

Powiedzmy ze ja majac neta z LAN-a doloze radiowke ojca to bede mial oba lacza? Ojciec bedzie mial 64kbit/s a ja 64kbit/s, bedzie wtedy u mnie 128kbit/s?

Inny config to i ja i ojciec mamy neta z LAN-a, kupuje se druga sieciowke i wpinam kabel, bedzie 128kbit/s u mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z tego co mi wiadomo to chyba niemozna obslugiwac przynajmniej za pomoca windy dwoch lacz jednczesnie i wysyl i odbior pakietow dwoch lacz sie niesumuja bo poprostu niemzna zapuscic dwoch urzadzen - sprobuj zapuscic modem i SDI na jednym kompie - nieda sie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzeganie modemow .... w teori dziala, ale nie znam czlowieku ktory bo cos takiego probowal robic (kasa za polaczenie :))..... ale mowi sie ze mozna korzystac z dwoch modemow jednoczesnie.....

co do dwoch lanow.... w linuxie sie da a windows na standardzie (moze sa jakies latki, ale tego nie wiem) nie obsluguje czegos takiego.... np. dlatego ze bedzie korzystal albo z 1 bramy, albo z drugiej..... :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprzeganie modemow .... w teori dziala, ale nie znam czlowieku ktory bo cos takiego probowal robic (kasa za polaczenie :))..... ale mowi sie ze mozna korzystac z dwoch modemow jednoczesnie..... 

co do dwoch lanow.... w linuxie sie da a windows na standardzie (moze sa jakies latki, ale tego nie wiem) nie obsluguje czegos takiego.... np. dlatego ze bedzie korzystal albo z 1 bramy, albo z drugiej..... :(

ale w przypadku radio+radio, albo LAN+LAN brama bedzie ta sama

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

twoj tak, ale ten drugi nie..... z tej co on bedzie korzystal, z tej samej ty bedziesz korzystal :(

Brama dla wszystkich majacych radio jest taka sama (na razie jest 10 osob na 2mbit/s), ale jak to bedzie z tymi co beda mieli radio przez LAN to nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli brama bedzie inna to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> zbita :( jezeli ta sama, to nie wiem :P ale watpie zeby sie zsumowalo.....

a moge to sprawdzic wkladajac karte znajomego i dac dla tej karty jego IP nie?

Tak na marginesie to ja i on mamy radio, jak on wylaczy kompa a ja dam jego IP u siebie (reszta param. taka sama) to jade na jego konto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

raczej nie..... :) kazdy z was powinien byc idendyfikowany (<span style="color:red;">[ciach!]</span>a :) ale trudne do napisania slowo :P) za pomoca MAC'a albo login+pass..... nie wiem jak jest to u Was zrobione..... ale watpie ze jedziesz na jego koncie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj sie paranoika bo on z ta swoja fajka w sprawach sieciowych to wymiata :) - ja tam mowilem tak jak mi sie wydaje ;D

Wyczyść cache przeglądarki, bo Paranoik jakiś czas temu zminił avatara

Wiem ze zmienil ale faja jest niesmiertelna ;P :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi