ozyryss2 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Witam ! kupiłem 2 dni temu gts 250 firmy zotac 512 mb i zauważylem ze bardzo się gdzies grzeje w programie TechPOwerUp pokazuje na samym windowsie 61 stopni oto screen jescze nie proboalem na przeciążeniu bo nie mam jeszcze zadnej gry ale mysle ze troche za duzo jak na samego windowsa prosze o pomoc może jest coś ustawione że jedzie na pełnych obrotach : Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Wersja referencyjna czy z lepszym chłodzeniem . 61 stopni to trochę za dużo dla tej karty . U ciebie wentyl chodzi na ~ 45 % , może stąd taka temperatura . Zwiększ obroty jak możesz . Ja mam 52 stopnie w moim HD4850 ( Asus z chłodzeniem Glaciator ) , wentylator u mnie chodzi na 60 % . Tyle że mam trochę zakurzoną kartę . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozyryss2 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 a jak zwiekszyć szybkośc wentylatora ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zieger69 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 Przecież mu ta grafa chodzi na max zegarach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozyryss2 Opublikowano 10 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2009 proszę pomóżcie mi ja ustawić prawidłowo żeby nie chodziła na maxa i ustawic wydajnośc wentylatora bo szukam tego w opcjach i nie moge znaleść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Może sobie sprawdź jak masz w grach, bo taka temperatura w idle nie ma najmniejszego znaczenia. W grach zapewne wentylator przyspieszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) Po pierwsze w procesorach G92 nie ma trybu Idle/Stress. Grafa cały czas pracuje na maksymlanych zegarach Po drugie: taka temperatura jest w pełni akceptowalna w tych kartach (moja ma w tej chwili 67C, a dopiero co włączyłem komputer, w grach max do 86C), one się po prostu tak grzeją. Osobiście uważam, że nie masz się czym przejmować, temperatura jest ok. Dla pewności, zaznacz jeszcze opcję 'log to file' w gpu-z i włącz Crysisa na pół godziny. Zobacz jaka wtedy będzie max temperatura , ale 90C pewnie nie przekroczy toteż nic jej nie będzie. @EDIT Fan speed i tak masz za wysoko. U mnie na takie obroty wskakuje dopiero po włączeniu gier. Cały czas wentylatorek kręci się na 37% (jakieś ~730 RPM) Edytowane 12 Lipca 2009 przez Matthaios84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adinos Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Z tą kartą jest wszystko wporządku. Masz wysokie taktowanie gpu i bardzo dobrze. W grach jak ktos juz wspomniał wiatrak będzie powolutku przyspieszał ale mozesz tego nawet nie usłyszec ewentualnie po 30min gry. Zainstaluj sobie ntune tam masz opcje regulacii wiatraka i nie tylko. Darmowe narzędzie nvidii. Będziesz miał dodatkową zakładke w sterowniku karty- tam gdzie panel sterujący nvidia. Nic sie bój!!!! Tak ma byc przy tych zegarach. Ps nie lepiej było kupic gtx 260 55nm? Ja taką mam i jest wypas. Nie ma gry która nie pójdzie na full detalach w 1650x1050 i to z antylisingiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Moja grafa ( 8800 GTS ) standardowo kręci się na 37% i jest w tej chwili około *63 C w idle. Jak chcę pograć, to daję na *45-50% wentylek i w stresie nie przekracza mi 80C. * - dotyczy warunków upalnych, czyli 25-27C w pokoju. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojkajoj Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Witam, chciałbym się przyłączyć do problemu, otóż posiadam : AMD Athlon II X4 620 oc : 4 x 3.12GHz 4GB RAM DRR3 1333Mhz Kingston Zotac GTS 250 512MB DDR3,(nie podkręcana) chłodzenie standardowe, radiator plus wentylator, i tu jest problem, ponieważ np w grach(GTA IV, Call of Duty MW2), strasznie skacze temperatura, na maks obrotach po 20 minutach grania miala 98stopni,ale co mnie dziwi nie wyskakują krzaczki, nie wyłącza się nic, nie miga. Czy To jest normalna temperatura dla tej karty? Temperature sprawdzam programem EVGA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Czas zmienic paste thermoprzewodzaca na gpu i thermopady na pamieciach jak sa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojkajoj Opublikowano 21 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2010 Wymieniłem pastę na GPU , problem nadal ten sam, jakieś inne porady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djonik Opublikowano 27 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 Kable spięte w obudowie? Jakieś wentylatory dodatkowe z tyłu lub z przodu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Po pierwsze w procesorach G92 nie ma trybu Idle/Stress. Grafa cały czas pracuje na maksymlanych zegarach Co to za brednie opowiadasz. Karta pracuje w dwoch trybach: 1. Idle - czyli desktop np. 2. Stress - pod obciazeniem 3D ( gry, benchmarki etc. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 (edytowane) Co to za brednie opowiadasz. Karta pracuje w dwoch trybach: 1. Idle - czyli desktop np. http://www.abload.de/img/idle89qt.jpg 2. Stress - pod obciazeniem 3D ( gry, benchmarki etc. ) http://www.abload.de/img/stresshxxy.jpg[/mg] Mój 9600gso 384mb też jest niby na g92 a nie przełącza się na tryb idle. :] Pewnie bym musiał coś w nibitorze edytować. Nawet pomiaru temperatury nie pokazuje. Edytowane 26 Grudnia 2010 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 No dobra, post Malika miał być ukryty ze względu na datę tematu ale musiałeś wszystko popsuć ath... :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 26 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2010 Ups. nastepnym razem popatrze na date ostatniego postu :) To byl odruch :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...