Skocz do zawartości
jareqsz

Która Hd4850?

Rekomendowane odpowiedzi

Gigabyte HD4850 DDR3 OC Zalman 512MB za 380zł, Gainward HD4850GS 512MB DDR3 za 480zł czy XFX HD4850 DDR3 512MB za 410zł, którą z w/w kart warto wybrać ze względu na stosunek ceny do ich wyposazenia jakości wykonania i co najważniejsze cichego i wydajnego chłodzenia? Ceny podawałem z Allegro. A może lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie SAPPHIRE HD4830 512MB DDR3 za 335zł?

Zależy mi na jak najlepszym wyborze ponieważ mam ograniczony budżet, a trudno sie już mi połapać w tych wszystkich niereferencyjnych wersjach tej karty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka reszta sprzętu? Jaka rozdzielczosc?

Gainward za drogi.

Gigabyte głośny.

Wyślij link tego XFX.

http://allegro.pl/item679178813_512mb_xfx_...mhz_256bit.html

AMD Phenom II X2 550be

Ma770T-UD3P

W rozdzielczości 1280-1024

Edytowane przez jareqsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Glaciator nie jest cichy, ale wszystko zależy o jakiej ciszy mówimy, bo dla mnie cicho to tak, żeby z 10cm nie było nic słychać. Jeżeli w tym Radku można regulować obroty to może być, tak przy 30-40% powinien być cichy, bo na maxa to go wyraźnie słychać z metra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten XFX odpada, bo będą problemy z gwarancją u E-N-T-E-R.

Lepiej kup w sklepie.

Ta jest podobno cicha.

Próbowałeś odblokować rdzenie i kręciłeś proca?

No jeszcze nie ponieważ do pełnego zestawu brakuje mi karty tylko, ale jak ją będę już miał na pewno spróbuje odblokować te 2 rdzenie.

A tak ogólnie to która z HD4850 jest najlepsza nie patrząc na cenę może ona ulec jeszcze zmianie, ponieważ najpewniej kupie ją na giełdzie komputerowej?

I jeszcze jedno, co myślicie o tym HD4830? można ją dostać o ok. 100zł taniej a podobno po oc nie ustepuje wiele HD4850.

Edytowane przez jareqsz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi