anulka2009 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam ! Składam platformę i7 i potrzebuję zakup pamięci 3x2GB . Proc podkręcony na 21x200 więc pamięci będą leciały na 1600MHz . Pamięci te przykuły moją uwagę ze względu na dobre opinie w recenzjach. Ponadto są stosunkowo tanie i mają niskie timingi 7-7-7-24 . Czy jest sens kupować coś innego , nie niosąc się z zamiarem podkręcania RAM-u ?? Czekam na Wasze opinie. PS. W podobnej cenie (~550zł) są też pamięci OCZ z serii REAPER , timingi te same tylko inny radiator (heatpipe). Są jeszcze jakieś różnice ? Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DollarMan Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Reapery będą lepsze, ponieważ mają lepsze chłodzenie, więc teoretycznie powinny lepiej się podkręcić i pójść na większym napięciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A te ocz to pod jakie mobo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Reapery będą lepsze, ponieważ mają lepsze chłodzenie, więc teoretycznie powinny lepiej się podkręcić i pójść na większym napięciu. Teoretycznie. Tu masz testy pamięci DDRIII http://www.purepc.pl/pamieci/Przeglad_pamieci_DDR3?page=all i raczej po uzyskanych testach odradzają kupna OCZ Reaper a bardziej schylają się ku OCZ Platinum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka2009 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 A te ocz to pod jakie moboNajprawdopodobniej DFI X58 DK.. Chyba że coś innego polecicie , ale z tego co widzę nie ma innych 1600Mhz z domyślnie takimi niskimi timingami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 są cosy są much to mało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anulka2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 są cosy są much to mało Co miałeś na myśli ?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) corsair i mushkin EDIT: choć wg tego http://www.purepc.pl/pamieci/Przeglad_pamieci_DDR3?page=all i raczej po uzyskanychskłaniałbym się ku zwykłym goodramom ;) zwłaszcza że to nasz Polski produkt ;) Edytowane 22 Lipca 2009 przez prznar1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 osobiscie polcam Tobie Ocz Platinum 1600mhz poniewaz sa bardzo wydajne co do ceny maja niskie timingi ,uzywam je od kilku miesiecy z reszta sam zobacz w mojej sygnaturze na ile je wykrecilem - jeden minus to chlodzenie faktycznie mogly by miec lepsze ale przy ponad 1800MHz CL7-7-7-20 CR1 maja temp. w stresie 56 stopni tak jest umnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 osobiscie polcam Tobie Ocz Platinum 1600mhz poniewaz sa bardzo wydajne co do ceny maja niskie timingi ,uzywam je od kilku miesiecy z reszta sam zobacz w mojej sygnaturze na ile je wykrecilem - jeden minus to chlodzenie faktycznie mogly by miec lepsze ale przy ponad 1800MHz CL7-7-7-20 CR1 maja temp. w stresie 56 stopni tak jest umnie :)Ładny wynik zapodaj screna z Linxxa lub blenda ze 2h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 to wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 ddr2 chodziło o stabilność na tych ustawieniach a nie o screen z everesta. Puść memtesta 8próbek po 400 w każdym oknie (potrwa to około 20min) i jak nie będzie błedów to super. Napiecie 1.65v? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) wybacz ale nie rozumiem jak to mam zrobic? jakich 8 probek po 400 w kazdym oknie czy mozesz mi jasniej wytlumaczyc bo niekapuje a chcialbym sprawdzic stabilnosc tak jak piszesz? puscilem memtest ustawilem na 1024 i mam zero bledow sysytem sie nie zawiesza po 30 min a dalej wyłączyłem... ...a napiecie 1.9v Edytowane 22 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 wybacz ale nie rozumiem jak to mam zrobic? jakich 8 probek po 400 w kazdym oknie czy mozesz mi jasniej wytlumaczyc bo niekapuje a chcialbym sprawdzic stabilnosc tak jak piszesz? puscilem memtest ustawilem na 1024 i mam zero bledow sysytem sie nie zawiesza po 30 min a dalej wyłączyłem... ...a napiecie 1.9v Zapodaj blenda 2h albo linxa 1h i będzie wiadomo czy jest stabilnie lub hiper pi próbę 32m na 8 wątków Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 odpal memtesta 8 razy i w kazdym wpisz 400 i pusc kazde okno. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 blue screen XD :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 blue screen XD :mur: :mur: :mur: brakuje V pewnie, ale to wiesz jest już takie 100% sprawdzanie stabilności, ale jak się nic na codzień nie zawiesza to olej to.....aż do pierwszego zwisu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 22 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) dzieki za to bo naprawde zawsze myslalem ze mam stabilny , nie wiedzialem ze mozna memtest uruchamiac kilkanasie razy :/ i sprawdzic 100% procka i prawie ramu tyle , jak narazie nie mialem zadngo zawisu systemu wiec zostawie tak poczekam az wyjda nowe gry i moze wtedy beda bluescreen bo jak narazie jest wszystko ok -jeszcze raz dzieki za to przynajmiej wiem na czy stoje:) dopiero jak opnizylem timingi na CL8-8-8-24 uzyskalem 100% stabilnosc przy 1835MHz ps. Blue ty masz orginalnie 2000MHz czy je kreciles z ilu? Edytowane 22 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 oryginalne 2000 a jakie napiecie masz teraz ustawione z cl8? i jakie qpi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 w biosie nie zmienialem jest na autu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 widzę że masz mocne nerwy dając 1.9V 24/7 mając core i7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 (edytowane) dlaczego? 24/7 mozesz jasniej bo nie bardzo kumam xd tylko przy takim napieciu uzyskuje 100% stabilnosc mniejsze napiecie powoduje bledy chlodzenie wodne przydalby sie ale narazie na to musze zaczekac :angry: Edytowane 23 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 dlaczego? 24/7 mozesz jasniej bo nie bardzo kumam xd tylko przy takim napieciu uzyskuje 100% stabilnosc mniejsze napiecie powoduje bledy chlodzenie wodne przydalby sie ale narazie na to musze zaczekac :angry: Jak będziesz miał pecha to spalisz kontroler w procu inna sprawa że przy 1,65V to ramki takie sobie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jak będziesz miał mega pecha..... ....jest gwarancja..... i7 są niezniszczalne....napewno nie zabije ich 1.9v na ram! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 jak będziesz miał mega pecha..... ....jest gwarancja..... i7 są niezniszczalne....napewno nie zabije ich 1.9v na ram! Nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz I7 3szt rip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 spalies kontroler procka przez napiecie na ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 trzeba odpowiednio dobierać QPI i V pamieci aby różnica nie była większe niż 0.5v i wtedy nic sie nie stanie. 1.9v moim zdaniem 24/7 może być, powyżej 2v to już może jakies ryzyko jest. ale to jest moje zdanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DDR2 Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 spalies kontroler procka przez napiecie na ram ?Jeden tak poleciał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CUBEGAME Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 (edytowane) na ile miales ustawione v na pamieciach? a co znacza cyfry 24/7 bo nie mam pojecia kilka krotnie juz sie z tym spotkalem na forach ale...? Edytowane 24 Lipca 2009 przez CUBEGAME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilear Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 hehe no wiesz ;) tłenyforseven jak to w polsce sie mowi, 24 h przez 7 dni :) Wlaczasz kompa i nie wylaczasz o :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...