sebi0104 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam mam dziwny problem z ta oto wlasnie plyta do niedawna jej temperatura wahala sie w granicach 30/40 stopni nawet w te upaly.Lecz ostatnio z dnia na dzien stala sie dziwna rzecz poniewaz owa temperatura wskoczyla na 75/78 stopni i tak juz pozostaje do tej pory miedzy 75/a max 80 i to od razu po rozruchu komputera.Temperatury sprawdzane w biosie.Zatem moje pytanie czy ktos wie czego to moze byc przyczyna??I jak mozna sobie z tym poradzic??Czy moze takie temperatury dla tej plyty sa normalne?CPUID tez podaje dziwne temp. prosze spojrzec dalaczam plik.Pozdrawiam i prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Dotknij palcem radiatora, jak się nie oparzysz a radiator będzie lekko ciepły to nie masz się o co martwić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sobih Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 robiles aktualizacje biosu badz softu odczytujacego te parametry? moim zdaniem temperatury 30-40st jak na nvidie sa mocno zanizone... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi0104 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) robiles aktualizacje biosu badz softu odczytujacego te parametry? moim zdaniem temperatury 30-40st jak na nvidie sa mocno zanizone...Radiator nawet nie jest cieply, aktualizowalem bios do najnowszej wersji ale ten skok temperatur nastapil dlugo po tym fakcie.Takze nie mam pojecia czym to jest spowodowane...:( Edytowane 18 Lipca 2009 przez sebi0104 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebi0104 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Witam ponownie mala aktualizacja :P temperatura 85 stopni a na radiatorze mozna jajka smazyc....:( mozna jakos sobie z tym poradzic??Czy to oby nie za wysoka temperatura nawet jak nvidie??Jakies sugestie...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...