larrybigl Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam, walczę z Neo i pingiem u mnie. Kumpel wyczytał kiedyś na forum, że zmiana sprzętu TP na markowy czasem pomaga, zakupił Linksysa AG241, pomogło mu, ping z 90 spadł do 20. Skuszony jego sukcesem sam zakupiłem ten router. Poustawiałem dokładnie tak jak i on..i tu problem, on łączy się za pomocą ADSL2+ a u mnie buja jedynie na GDMT;/ na ADSL2+ nie łapie synchro;/ a mieszkam blok dalej. Podpięci jesteśmy do tej samej DSLamy, te same parametry łącza. Co jest nie tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 W takim wypadku wina leży w kablach, które dochodzą do twojego bloku (mogą być lekko uszkodzone, gorszej jakości itp.). Ewentualnie w mieszkaniu masz jakiś lipny kabel. Innego wyjścia nie ma. Zamów montera z TP to Ci pomoże (wskazana flaszka lub inny prezent). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
larrybigl Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 dzwoniłem;/ powiedzieli że synchronizacja jest to nie mogą uznać jako usterkę;/ świetnie;/ szkoda że synchro na wszystkim innym ale nie na adsl2+ ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...