Radzio1234 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam. Otóż ok.rok temu, zauważyłem nie kręcący się wentylator wbudowany w fabryczny radiator na GALAXY GeForce 6600 (wersja 512MB). Po wymontowaniu okazało się, że podstawa utrzymująca go w odpowiedniej pozycji jest stopiona, a gwarancji już nie było... Postanowiłem założyć wentylator ze starego procesora (nawet nie wiem jakiego) o prędkości 7000RPM i chłodził kartę aż miło. Niestety ostatnimi czasy zaczął rzęzić i bardzo hałasować. Kupiłem więc nowy o podobnych wymiarach (50x50mm) i po zamontowaniu niestety nie jest wydajny tak jak tamten stary. Mniejsza prędkość - 4500RPM, powoduje większą temperaturę na GPU. W związku z tym pytanie czy jest możliwość zamontowania jakiegoś małego, taniego, pasywnego chłodzenia na tą kartę? Na pewno długo karta chodziła ze spalonym wentylatorem i nic jej nie było, także myślę, że jakiś mały pasywny radiatorek wystarczy. Pozdrawiam :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 W tej cenie chyba najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radzio1234 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ok. Dziękuję bardzo, ale wydaje mi się troszkę za duże... A czy coś takiego pasowałoby? Moja karta ma malutkie chłodzenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 To, które podesłałem jest prawie dedykowane. To, co znalazłeś na allegro niekoniecznie będzie pasować do Twojej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
david11 Opublikowano 29 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2009 http://www.allegro.pl/item700410948_arctic...od_bestfan.html albo http://aab.com.pl/cooling-super-silent-p-2226.html?cPath=82 (puścisz go na 7v i będzie niesłyszalny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...