Ghost991 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Witam to znowu ja :P Pewnie już Wam się znudziły moje mody no ale cóż powracam :D Dzisiejszy mod został poświęcony pierwszemu mojemu zasilaczowi. Zakupiłem go 12.09.2004 i co najważniejsza do tej pory pracuje idealnie. Jest ( był ) to Mode Com FELL LC-B350ATX o takim wyglądzie: a w obudowie prezentował się następująco: Na tym zasilaczu kręcony był proc, ram i grafika ( dodatkowe zasilanie ) - wszystko stabilnie bez jakichkolwiek problemów Sam początek należał do Pana śrubokręta, Rozkręciłem zasilacz i ujrzałem radiatory :) ciekawy kształt lecz były siwe :( no porażka Nastąpiło wylutowanie, pomalowanie, przykręcenie :D a co :D niech ma mają nowe oblicze Wentylator czarny był no więc a co : aa obudowa będzie czerwona :) :P Niestety nie mam zdjęć z malowania, ponieważ bateryjki mi się wyczerpały a do miasta mam kawałek drogi a mod stygnął Przymiarka: Przymiarka wentylatora: wszystko spasowało idealnie a teraz finał a :) jeszcze okienko wyciąłem . Niestety przy składaniu zasilatora nieznacznie się porysował co widać na zdjęciach ale to się poprawi Wentylator ON: i tak się właśnie prezentuje mój 5 letni FELL :) Napięcia to: Linia 12v - 12,03v Linia 5v - 5,10v W najbliższym czasie: - czerwony oploty - czerwone podświetlenie - czarne molex-y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Miodzio :) Prawdziwy orange box. Możesz dradzić tajemnicę jak malowałeś wentylator - mam na myśli środek na srebrno. Pędzelkiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Wyjąłem wirnik i pomalowałem osobno :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Czerwone to zboczone :D Mi się kolor nie podoba. Który to FEEL? I, II, III? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 I Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Ihmo brakuje tylko na żółto: Zabieram się za swoją starą zasiłkę i obudowę xD :) dzięki za motywacje ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 Okno w zasilaczu rox :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 O nawet bez obciążenia ma prawidłowe napięcia, dobra zasiłka... A wracając do moda, estetyka - 0/10, jest tragicznie. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Takie życie wszystko idealne być nie może :P Nowe molex-y i inne takie : Do zasilatora będzie wstawiona nowa szyba i najprawdopodobniej zostanie pomalowany na czarny mat + białe radiatory + biały wirnik od wentylatora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 To będzie najbardziej przeinwestowany mod na forum :) Wyprzedzisz nawet wypasione WCty z 2ma thermochillami. A dobre napięcia bez obciążenia to nic szałowego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgadzam się zasilacz wygląda fajnie. Tylkom nawet Codegen którego nie używam oczywiście odpalony na sucho ma napięcia zgodne z ATX. Mi tu jakiegoś słabego podświetlenia brakuje. Gdzie kupiłeś te wtyczki w elektronicznym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Jakie wtyczki?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Te. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Home made :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Po kilku dniach patrzenia i patrzenia i patrzenia stwierdziłem, że to nie to :( :( :( :( Mała zapowiedź tego co będzie: i to tyle jeśli chodzi o nowy projekt :> :> Zobaczycie jak będzie gotowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 chyba idziesz w strone pasywnego chłodzenia co ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Przepraszam za offtopic, czy ktoś wie gdzie można kupić czarne molexy? Szukałem na tme i nie widziałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z3l Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Czy naprawde tak trudno jest psiknac to czarny spray'em, wszystko zawsze na gotowe musi byc? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Spray szybko się wytrze, szczególnie na wtyczkach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Ale można spróbować polakierować i się nie powinno wycierać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Spray szybko się wytrze, szczególnie na wtyczkach.Skąd taka pewność??? Jeśli dobrze pomalujesz to nie ma prawa się wytrzeć Grobel ma rację. Podkład + 3-4 warstwy farby + lakier bezbarwny i komplet trwałość co najmniej 10 lat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) Czy naprawde tak trudno jest psiknac to czarny spray'em, wszystko zawsze na gotowe musi byc? :P Nigdy nie podobają mi się pomalowane spray'em rzeczy czy to molexy czy jeszcze co innego, w czasie malowania osądzie na nie kurz i później to brzydko wygląda. Może i brak mi skilla w malowaniu(mówcie co chcecie, nikt nie urodził się do razu malarzem) a po drugie dobry podkład, dobra farba to koszt ok. 30zł a czarne molexy pare szt. to koszt paru zlotych, groszowa sprawa jeśli ktoś ma spray to dla niego również groszowa sprawa pomalowanie molexów. Jaki podkład polecacie i jaką farbe czarny mat? Jak nie znajde nigdzie czarnych molexów to bede musiał kupić spraya i podkład i pomalować. Edytowane 16 Lipca 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 sprawdzales na cooling'u ?? KLIK maja wszystkie koncowki (w chwili obecnej) poza molexem. Ale napisz do nich, bo jakies 2 tygodnie temu na bank takie byly (czarne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatroX13 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) A to nie o tym mowa ? 3328685[/snapback] Taniej znajdziesz padnięty zasilacz z czarnymi molexami :mur: Wyluzuj troche... Zasilacze typu codegen, tracery i inne zasilaczopodobne produkty maja białe molexy. Jeśli ktoś szuka czarnych molexów znalazłem w Angeli: Klik Edytowane 17 Lipca 2009 przez MatroX13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Taniej znajdziesz padnięty zasilacz z czarnymi molexami :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghost991 Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Projekt zakończony sukcesem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 Bardzo dobrze 3+ ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 dużo lepiej niz poprzednia ver. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Nice. Całości dopełnił by grill na wentyl- czarny mat ofcoz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubis Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Za nie udurczolona szybke +10 do respektu. Jeszcze nie widziałem moda który w 100% zmieniony poprawił się tak dobrze i zaskakująco! Nie wzgardziłbym takim zasilaczem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...