daniko Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czemu jak przestawiam magistralę w tej płycie ze 133 na 166 po wyjściu z bios-a włącza się alarm (przerywany dzwięk). Pomaga tylko reset bios-a. Mój proc: AXDA1800DUT3C9253856270068JIUCB. Pamiątki 2x HyperX 256MB 370. Temperatura proca niewiele ponad 40 stopni. Dzięki za wiszelkie sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Moze masz CPU FSB/DRAM Ratio ustawione na jakas dziwna wartosc i za mocno gonisz pamiatki. Albo bez podnoszenia napiecia procesora nie chce juz wstac, Proponuje zwieksz napiecia na VCore i na VDimm o 0,1V Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniko Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Jeśli chodzi o CPU FSB/DRAM Ratio to mam ustawione na By/SPD. A w jaki sposób rozumieć te inne dostępne tam wartości (sorry za upierdliwość ale mnie to strasznie interesuje). Ponadto mam pamiątki 370 MHz a przy starcie wyświetla mi 333MHz. Jak to zmienić? Czy można na tej płycie kompa uruchomić z domyślnymi ustawieniami bios-a przy wcisnięciu insertu podczas startu? Dzięki za wszelkie sugestie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Instrukcja najlepszy przyjaciel :) Moj szef mawia :"Jezeli juz wyczerpales wszelkie mozliwosci rozwiazania problemu zajrzyj do instrukcji" i wiesz nawet sie to sprawdza :wink: A jezeli interesuja Cie opcje BIOSA to zajrzyj na forum FAQ i tam bedzie topik na temat BIOS-u Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Atari Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Mozna przejść w domyslne ustawienia przez wcisniecie "insert" w trakcie startu. Spróbuj ustawić cpu/dram na 166/166 - stosując odpowiedni podzielnik, a dopiero później podnoś taktowanie pamiątek - również przez dzielnik odpowiedni dzielnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 Czemu jak przestawiam magistralę w tej płycie ze 133 na 166 po wyjściu z bios-a włącza się alarm (przerywany dzwięk). Pomaga tylko reset bios-a. Mój proc: AXDA1800DUT3C9253856270068JIUCB. Pamiątki 2x HyperX 256MB 370. Temperatura proca niewiele ponad 40 stopni. Dzięki za wiszelkie sugestie. To był jeden z powodów dla których oddałem tą płytę do reklamacji. I nic nie pomagało. A jak nie chcieli mi uznać ("nie można kręcić proszę pana" 8O ) to zrobiłem tak, że płyta już w ogóle nie wstała... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniko Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 I co, dostałeś nową? Ciekawy jestem czy już wstaje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quad Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 U mnie tez wyje przy wlaczaniu, teraz mam ustawione fsb 200, choc przy mniejszych tez wylo. Nie widze na razie jakis efektow ubocznych, tzn wszystko dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bob3k Opublikowano 3 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2003 ja mam ta plyte mam 166x11 i mi cyka.. ten alarm oznacza ze Ci sie procesor za duzo grzeje.. ;/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...