Skocz do zawartości
CzArNy`

Problem Z Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem panowie... mianowicie gdy wlaczam komputer to nie chce sie uruchomic ;/ tzn. wentylatory sie kreca (oprocz tego na procesorze), swiruje dioda od dvd, tacka tez nie chce sie wysuwac i nie reaguje dysk twardy, do tego nie ma sygnalu na ekranie (resety i ponowne wlaczanie/wylaczanie komputera nie pomaga)

myslalem, ze zasilacz mi padl i przez to komputer nie chcial sie odpalac, lecz jednak po glebszym testowaniu wydaje mi sie, iz winowajca jest plyta glowna bowiem, gdy wylacze komputer w ogole z gniazdka, chwile odczekam i podlacze ponownie to sie odpala...

gdy odpalil sie Windows to testowalem komputer smarkami, grami itp. i nic sie nie wysypuje... jednak gdy znowu wylacze komputer to sie ponownie nie uruchamia (do czasu az nie wylacze go z gniazdka)

do tego testowalem komputer na jakims zasilaczu Mercury 400W i jest dokladnie to samo (chociaz nie wiem czy czasem ten zasilacz nie jest za slaby do mojego PC)

spotkal sie moze ktos z takim problemem? lub ma pomysl co jest uwalone? zaczelo sie to od dzisiaj, wczesniej komputer chodzil bez problemow ;/

dodam tez, ze pamieci, grafe, dysk, dvd testowalem na inny kompie i tam smigaja bez problemu... wiec zostaje mobo lub zasilacz, ale jednak mysle, ze cos mobo swiruje ;/

przed chwila zauwazylem jeszcze topic na PCLabie i koles teoretycznie ma taki sam problem co ja i tez ma plyte Gigabyte: http://forum.pclab.pl/t493362.html

Edytowane przez CzArNy`

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ze sprzet moze byc uszkodzony to tez na to wpadlem :P (wczesniej dzialal bez zadnych problemow i to praktycznie 24h/7)

a co do podkrecania to tylko do testow byl podkrecany, normalnie chodzi na stocko'wych ustawieniach bo nie potrzebuje do pracy podkreconego procka i grafy...

stawiam jednak na plyte glowna, koledze z PCLaba wlasnie padla na amen a mial ten sam problem co ja... (wiec czekam az padnie na dobre)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi