CzArNy` Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 (edytowane) Witam, mam problem panowie... mianowicie gdy wlaczam komputer to nie chce sie uruchomic ;/ tzn. wentylatory sie kreca (oprocz tego na procesorze), swiruje dioda od dvd, tacka tez nie chce sie wysuwac i nie reaguje dysk twardy, do tego nie ma sygnalu na ekranie (resety i ponowne wlaczanie/wylaczanie komputera nie pomaga) myslalem, ze zasilacz mi padl i przez to komputer nie chcial sie odpalac, lecz jednak po glebszym testowaniu wydaje mi sie, iz winowajca jest plyta glowna bowiem, gdy wylacze komputer w ogole z gniazdka, chwile odczekam i podlacze ponownie to sie odpala... gdy odpalil sie Windows to testowalem komputer smarkami, grami itp. i nic sie nie wysypuje... jednak gdy znowu wylacze komputer to sie ponownie nie uruchamia (do czasu az nie wylacze go z gniazdka) do tego testowalem komputer na jakims zasilaczu Mercury 400W i jest dokladnie to samo (chociaz nie wiem czy czasem ten zasilacz nie jest za slaby do mojego PC) spotkal sie moze ktos z takim problemem? lub ma pomysl co jest uwalone? zaczelo sie to od dzisiaj, wczesniej komputer chodzil bez problemow ;/ dodam tez, ze pamieci, grafe, dysk, dvd testowalem na inny kompie i tam smigaja bez problemu... wiec zostaje mobo lub zasilacz, ale jednak mysle, ze cos mobo swiruje ;/ przed chwila zauwazylem jeszcze topic na PCLabie i koles teoretycznie ma taki sam problem co ja i tez ma plyte Gigabyte: http://forum.pclab.pl/t493362.html Edytowane 11 Lipca 2009 przez CzArNy` Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 11 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2009 sprzęt może być uszkodzony lub przekręcony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CzArNy` Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 no ze sprzet moze byc uszkodzony to tez na to wpadlem :P (wczesniej dzialal bez zadnych problemow i to praktycznie 24h/7) a co do podkrecania to tylko do testow byl podkrecany, normalnie chodzi na stocko'wych ustawieniach bo nie potrzebuje do pracy podkreconego procka i grafy... stawiam jednak na plyte glowna, koledze z PCLaba wlasnie padla na amen a mial ten sam problem co ja... (wiec czekam az padnie na dobre) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...