Skocz do zawartości
Busterje

Płyta Na 775

Rekomendowane odpowiedzi

jaką najtańszą płytę idzie dorwać na 775 z dobrym OC by wsadzić w nią e5200 coby bez problemu robiła szynę 333mhz do ramów 667 oraz miała zintegrowaną dobrą kartę graficzną i posiadała ale nie koniecznie musi Raida.

da coś wyrwać interesującego?

z góry dzięki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się stało z poprzednią płytą i/lub kartą ?

W podpisie masz P5Q i GF8600GT .

Płyta jest dosyć dobra , a tej 8600GT ( nawet jak to jest wersja DDR2 ) żadna integra nie dorówna , tym bardziej na płycie S775 .

Tanie płyty są oparte o P31 ( brak VGA ) , raid z reguły jest , i mają wysokie FSB , koszt 150-250 zł

Podobnie sprawa wygląda z G31/G41 - te chipsety mają zintegrowaną VGA , ale o żałosnej wydajności , RAID pewno by się też na jakieś znalazł , nie wiem jak z OC - ceny 100-200 zł .

A co do FSB 333 mhz , może sam 5200 już nie daje rady , wiele 5200 ma problemy z FSB > 300 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie potrzebny mi taki szybki kompuer jednak :P

myślałem że będę grał, kartę miałem wymieniac na 4850/4870 i zasilacz przy okazji, ale okazało się, że ja jestem tylko maniakiem filmowym a nie maniakiem grania :))

moj e5200 ma wysoko walla w granicach ~370-380fsb

intersowała by mnie plyta tak DO 150zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na Intelu tanie płyty z integrą to masz coś na G31. Do wyboru różne Gigabyte, Asusy, ASRocki itd. Ma to to Intela GMA X3100 ale wydajność jest na poziomie Radeona 9200 z poprzedniej epoki ;) Co innego AMD. Tam już integry są zdecydowanie bardziej do przodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi