LCC Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Mam pytanko bo trochę się na tym znam ale lepiej zasięgnąć opinii kolegów z forum :) Chcę podłączyć lapka w samochodzie do zapalniczki. Mam zasilacz na zapalniczkę i napięcia wyjściowe z niego 18 i 19V przy 6 A. Natomiast lapek chodzi na 18,5V i 3,5 A. Wszystko będzie OK? Nic się nie spali albo nie pójdzie? Jeśli będzie OK to czy mam ustawić 18V czy 19V? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masterdomin Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 ilość wolt V ma być identyczna natomiast amperów A może być więcej, nic się nie stanie :) krócej - napięcie musi być takie jak potrzebuje laptop, natężenie prądu może być wyższe (byle nie niższe) jeśli coś nie tak napisałem to mnie poprawdzie ale z punktu elektroniki tak to działa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 Na zasilaczu powinno być napisane jaki może być wejściowy potencjał i prąd. Niektóre zasilacze mają zakres napięć, przy których mogą działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
c33md3 Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2009 tak jak napisał masterdomin. potencjał (V) powinno być tyle samo (może być ciut mniej), a moc (A) musi być większa albo równa (lepiej by było gdyby była przynajmniej ciut większa). poza tym jak to? 18 i 19 V? przełączalny jakiś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...