BarteqW Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Witam borykam się z wymianą podzespołów już od dłuższego czasu. Mój obecny procesor już nie wystarcza do wszystkich zadań jakie mu wyznaczam (a64 3200+). Poczyniłem już nawet pewne kroki kupując 4gb ddr od Corsaira jakieś 3 miesiące temu. Teraz już wiem ,że nie warto robić zakupów częściowo, tylko wszystko od razu. Teraz do rzeczy, zastanawiam się czy nie sprzedać tych pamięci http://www.komputronik.pl/index.php/produc...Technology.html i nie kupić ddr3, dokładnie tych http://www.komputronik.pl/index.php/produc...MD_Edition.html . Ale na to są inne fundusze. Prosiłbym o doradzenie co wybrać za 1200zł, chodzi o procesor i płytę. Chciałem raczej coś na AMD. Myślałem o tej płycie gigabyte: http://www.komputronik.pl/index.php/produc...790XT-UD4P.html Ale nie wiem jeszcze jaki procesor wybrać. Może powiem co robię na komputerze: oglądam dużo filmów, pewnie będzie to też hd w przyszłości, mam tuner tv i nagrywam i tutaj fanie byłoby a procesor poradził sobie z nagrywaniem bezpośrednio do mpeg 4 czyt. kodek xvid., poza tym internet, sporadycznie lubię sobie pograć. Co do procesora to myślałem na początku o Phenomie 2 905e ze względu na swoją energoszczędność, ale cena trochę zawyżona się wydaje. Także co wybrać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) x4 920 + a780gxh. Jaki masz zasilacz? Edytowane 12 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 Za 5 stów masz P II x550@x4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 (edytowane) x4 920 + a780gxh. Jaki masz zasilacz? Zasilacz to antec true power new 650w. A jeżeli chodzi o procesor to na Am2 + to nie lepszy model 940? Mniejsza z tym interesuje mnie głównie czy nie lepiej wybrać am3. Edytowane 12 Lipca 2009 przez BarteqW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 12 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2009 AM2+ czy AM3. Wszystko zależy od tego, czy zamierzasz modernizować w przyszłości peceta czy używać np 3 lata i wymienić na nowy. W pierwszym przypadku to raczej AM3 ( wydajność podobno 5% większa a koszt w porównaniu do AM2 ok 150 zł). Jeśli drugi przypadek to AM2+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Trudno powiedzieć, chyba raczej nie. Może dołożył bym ramu, no chyba, że trafiły by się jakieś super wydajne energooszczędne procesory w dobrej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar3k Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Trudno powiedzieć, chyba raczej nie. Może dołożył bym ramu, no chyba, że trafiły by się jakieś super wydajne energooszczędne procesory w dobrej cenie. Raczej możesz się spodziewać w przyszłości coraz bardziej energooszczędnych procesorów (intel planuje już niedługo wypuścić 32nm procesory, więc i AMD raczej nie będzie czekać). Co do ramu to po DDRII możesz się spodziewać tylko tego, że będą już tylko drożeć, z pamięciami DDRIII będzie zapewne na odwrót. Edytowane 14 Lipca 2009 przez Jar3k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teneo Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Poczytaj recenzję i zastanów się nad tą płytą i 720 BE http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=538 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Dobra procesor i pamięci mam wybrane. Jeszcze tylko płyta. Wstępnie chciałem Gigabyte GA-MA790XT-UD4P, czy dopłacać do tej Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P. W sumie 2 sieciówki mi nie potrzebne. Troszkę lepsze chłodzenie chipsetu jest widzę. No więc jak bo to około 150zł różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 (edytowane) Jeszcze zobacz i poczytaj trochę o msi 790fx-gd70. Jaki proc? Edytowane 20 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeszcze zobacz i poczytaj trochę o msi 790fx-gd70. Jaki proc? Phenom 2 720. Wiem że bardziej się opłaca 710. Ale są spore korzyści z posiadania procesora BE http://www.in4.pl/recenzje.htm?rec_id=538. A niestety 955 to już za duża kwota jak dla mnie. A pamięci te http://www.komputronik.pl/index.php/produc...MD_Edition.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jeśli kupujesz 720BE dla odblokowanego mnożnika, to daruj sobie takie drogie pamięci - nie będziesz ich przecież ruszał przy OC, a ich szybkość praktycznie nie ma znaczenia w grach. Lepiej zrobisz biorąc Goodramy 1333MHZ CL9 - podwyższysz im napięcie i dasz lepsze timingi (na CL7). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BarteqW Opublikowano 23 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2009 Wiecie co postaram się dołożyć do 955 i płytę wezmę ud4 bo moim zdaniem więcej nie potrzebuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...