Skocz do zawartości
niuniexPL

9600gt -> Hd4870/gts250?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem w wyborze karty graficznej...

Teraz mam 9600 GT i chcialbym odczuc zmiane w grach typu crisis, far cry2, GTA4....

Waham sie nad 2 opcjami : http://www.esc.pl/product_info.php?products_id=14661

http://allegro.pl/item679558050_geforce_gt...sc.html#gallery

Prosze o szybka pomoc, zalezy mi na szybkiej zmianie GPU..

Moj aktualny zestaw:

P5N-D

E8400 + Chlodzenie SPIRE +1200 rpm

2x2GB Patriot cl-4

zasilacz CORSAIR 650W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak możesz wydać około 650zł to szukałbym właśnie GTX 260+. Np ten Galaxy co podał Sideband ale nie wiem czy te 3 wentyle nie narobią hałasu jak ruski czołg :wink: Jest jeszcze w miare tanio Gainward. Ma zmienione chłodzenie bo tak to większość to referenty.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na pixmanii maja dostawe: cytuje: "Koszty dostawy: już od 43 PLN* z Vatem" xDDD

Chcesz Radeona? Jak już pisałem lepiej brać GTX 260+ skoro cena niemal ta sama co HD4870 a mimo wszystko wydajność nieco wyższa.

tylko ze w tych tanszych tepy szalone

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? Przecież min Gainward którego podałem, oraz ten Galaxy mają zmienione chłodzenie więc na tempy narzekać nie powinieneś. Referenty też zdaje się nie cierpiały na żadne dolegliwości z tego powodu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego? Przecież min Gainward którego podałem, oraz ten Galaxy mają zmienione chłodzenie więc na tempy narzekać nie powinieneś. Referenty też zdaje się nie cierpiały na żadne dolegliwości z tego powodu.

ale on ma 3 coolery to bedzie z deka przy glosne ;P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowy referent GTX260 osiąga w stressie około 75-80*C a to jak na takiego potwora dużo moim zdaniem nie jest. Referenty mają jeden wentyl a jak byś np wyregulował sobie na 5v lub też programowo na minimalne obroty to myślę że wicherek z trzech wentylatorów powinien dawać rade przy umiarkowanym hałasie ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Typowy referent GTX260 osiąga w stressie około 75-80*C a to jak na takiego potwora dużo moim zdaniem nie jest. Referenty mają jeden wentyl a jak byś np wyregulował sobie na 5v lub też programowo na minimalne obroty to myślę że wicherek z trzech wentylatorów powinien dawać rade przy umiarkowanym hałasie ;]

Na tego podniete zlapalem http://www.agito.pl/karty-graficzne/sapphi...showAllAttr=248 xDD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam referenta na hd4850 i tempy sa potężne. a chodzi jak mikser ^^

temp w stresie siega ~105* xD

Przy niereferencyjnych powinno byc cicho i wydajnie

tak więc go kup:)

Edytowane przez wojownik112

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dalej zachęcam do galaxy GTX260+ ;) Trzy wentyle na tej karcie są CICHSZE niż jeden wentyl na Palicie GTX275 ;] Masz jeszcze jakieś wątpliwości? Do tego wyższa wydajność niż HD4870.

Hmm... Zastanowie sie jesio... Bo szkoda mi ladowac w radka prawie 700 pln..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tę kartę, przy 40% wentyla niesłyszalna, max temp w stresie 60* (65* na pamięciach), także imo dobry zakup.

E: Fajna cena :lol:

Edytowane przez blasphemy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość malybenek

To w tej cenie nic lepszego nie kupisz :wink:

Za 450zł ma radka 4850 z ddrami 5, który to dorównuje temu gtxowi 260 bo tak naprawdę to 4870 pod inną nazwą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi