Skocz do zawartości
niuniexPL

9600gt -> Hd4870/gts250?

Rekomendowane odpowiedzi

Fakt faktem ,że 260 trochę wydajniejsza.Tu masz jednak fajnego radka http://www.allegro.pl/item685632612_sapphi..._3800_raty.html

Cena też fajna.Musisz to przegryżć. :wink:

od BACHCOMP'a nie biore, nie uwzgledniaja gwary...

Edytowane przez niuniexPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś Cie sie tak uczepili tego HD4870 :lol: Jest to dobra karta, fajnie w porządku ale...no właśnie, jest za pare złotych więcej wydajniejszy GTX260 Core 216 więc szkoda nie dopłacić i nie mieć tych pare FPS więcej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś Cie sie tak uczepili tego HD4870 :lol: Jest to dobra karta, fajnie w porządku ale...no właśnie, jest za pare złotych więcej wydajniejszy GTX260 Core 216 więc szkoda nie dopłacić i nie mieć tych pare FPS więcej.

Co tak przeżywasz. Kupi 260 będzie dobrze, kupi 4870 też ok, różnicę w wydajności ledwo zauważy. Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tak przeżywasz. Kupi 260 będzie dobrze, kupi 4870 też ok, różnicę w wydajności ledwo zauważy.

Nie chodzi o przeżywanie bo nie jestem mrówką która ma okres :wink: Tylko jak już doradzać to w miarę najlepiej jak się da a nie ,,kup se to czy kup se tamto,, bo jeden pies, chyba że produkt faktycznie wykazuje cechy podobieństwa.

EOT.

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie chodzi o przeżywanie bo nie jestem mrówką która ma okres :wink: Tylko jak już doradzać to w miarę najlepiej jak się da a nie ,,kup se to czy kup se tamto,, bo jeden pies, chyba że produkt faktycznie wykazuje cechy podobieństwa.

EOT.

Nie widzę tu żadnych złych rad, jak i 4870 tak i 260 opłaca się kupić. A przeżywasz bo nie możesz znieść innych propozycji, enty raz się powtarzasz czemu 4870 a nie 260...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie widzę tu żadnych złych rad, jak i 4870 tak i 260 opłaca się kupić. A przeżywasz bo nie możesz znieść innych propozycji, enty raz się powtarzasz czemu 4870 a nie 260...

A ty co radzisz mi brac? Wezme raczej GTX'a... Dozbieram hajsu i bd GIT xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za 450zł ma radka 4850 z ddrami 5, który to dorównuje temu gtxowi 260 bo tak naprawdę to 4870 pod inną nazwą

masz go za min 530zł a nie za 450 , słabo się kręci (bo już jest podkręcony w stosunku do zwykłego 4850 ddr3) i ostatnio słyszy się sporo o awaryjności tego rozwiązania

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość malybenek

masz go za min 530zł a nie za 450 , słabo się kręci (bo już jest podkręcony w stosunku do zwykłego 4850 ddr3) i ostatnio słyszy się sporo o awaryjności tego rozwiązania

Ty może masz za 530, ja mam za 450 :> Po 2 awaryjność jest wówczas, jak się na tą kartę nie uważa. Nawet jeśli autor nie dostanie za mniej niż 530zł to i tak ma 150zł w kieszeni za niemalże tą samą wydajność, więc branie GTX'a było by tutaj mega fanbojstwem i chęcią wydawania pieniędzy. Jak Ci nie potrzebne te 230zł (liczę od tych 450zł za którego jednak można mieć radka jak się dobrze poszuka) to z chęcią je przygarnę :P

Powtarzam jeszcze raz - 4870 to inaczej 4850 z ddrami 5 i to inaczej wydajność +- (z przewagą na +) nad GTXem

Edytowane przez malybenek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4870 jest dobry, GTX260+ także. Wybór należy do samego zainteresowanego. Jestem pewien, że dla siebie każdy z osobna miałby taki sam problem przy wyborze karty;] Komuś po prostu jest łatwiej doradzić;] Mogłeś zrobić sondę w temacie;p Ja bym wybrał radeona. Jakiś taki sentyment przy obecnym 4850 na ddr3, na którym o dziwo zlapalem ponad 170fps w cod4 xD niuniexPL czytales te testy w ogole? czy przy Twojej decyzji zadecydowal wyglad tego gtx'a z 3 wentylami?;> ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HD4870 jest dobry, GTX260+ także. Wybór należy do samego zainteresowanego. Jestem pewien, że dla siebie każdy z osobna miałby taki sam problem przy wyborze karty;] Komuś po prostu jest łatwiej doradzić;] Mogłeś zrobić sondę w temacie;p Ja bym wybrał radeona. Jakiś taki sentyment przy obecnym 4850 na ddr3, na którym o dziwo zlapalem ponad 170fps w cod4 xD niuniexPL czytales te testy w ogole? czy przy Twojej decyzji zadecydowal wyglad tego gtx'a z 3 wentylami?;> ;]

O wyglad mi wcale nie chodzi...poczekam troche ze sprzedaza 9600 gt jesio i kupie GTX'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi