toman Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam. Mimo iż mój pracodawca odprowadza składki ubezpieczeniowe nigdy nie otrzymałem od niego pracowniczej książeczki zdrowia uprawniającej mnie do korzystania z bezpłatnej opieki zdrowotnej. Chciałbym jednak pójść do lekarza i zrobic gruntowne badania. Czy wiecie może jak taką książeczkę zdobyć i gdzie się ją odbiera? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Nie chodzi Ci czasami o legitymację ubezpieczeniową? To na jej podstawie wizyty u lekarza są bezpłatne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gollumek Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 idzie sie do dzialu kadr i prosi sie o taka ksiazeczke, ewentualnie na NIP zakladu pracy moga cie puscic i przebadac ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 legitymacja/książeczka zdrowia, tak to funkcjonuje w nazewnictwie. Niestety nie wszedzie na nip/pesel wpuszczają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 jesli sie uczysz mozesz isc na legitymacje... jesli mas umowe o prace normalna (nie okres probny, moe byc na rok albo na czas nieokreslony) to idziesz do kadr z fotkami i ci wyrabiaja (u mnie w firmie trwa to nie dluej niz dwa tygodnie) jesli nie wystarczy sam nip - poka ostatni odcinek wyplaty, tam oproc nipu masz wypisane skladki... ^_^ a najlepiej wykupic prywatne ubezpieczenie i miec to w du#ie -_- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Zamiast legitymacji ubezpieczeniowej powinien wystarczyc druk RMUA,. Zamiast osobnego druku odpowiednie informacje czesto umieszczane są na paskach płacowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Najlepiej isc do kadr/kadrowej i wyjasnic sprawe. Tutaj forum nic nie pomoze ;) @SGJ - pasek to chyba juz jest liczenie na laske pani w okienku, bo chyba nie ma on w tej kwestii "mocy prawnej". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) @SGJ - pasek to chyba juz jest liczenie na laske pani w okienku, bo chyba nie ma on w tej kwestii "mocy prawnej".Jak masz na pasku wyszczegolnione RMUA to zastępuje on osobny druk RMUA. W niektoryc firmach wszystko jest na jednym druku "paskowym" z dodanym RMUA. Edytowane 13 Lipca 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Dokładnie RMUA jest honorowane. A ksiazeczke teraz trzeba co miech podbijac z tego co mi sie o uszy obilo .......... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) Nie tyle trzeba co tylko miesiąc(do przodu) jest wazne podbicie ;) Edytowane 13 Lipca 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Chcialbym tak "podpic", zeby na miesiac do przodu starczylo :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 znaczy co, tak zalać, żeby na odwyk/detox trafić? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Wszystko fajnie. Ale mój pracodawca to prywaciaż a o kadrach to on chyba tylko czytał w internecie. Co więcej wypłatę dostaje "na ręke", żadnych pasków nie przewidziano, a RMUA tym bardziej. Chyba czas na telefon do ZUS-u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Z tego co się orientuję to w firmie do 20 pracowników legitymację ubezpieczeniową wydaje ZUS na podstawie zaświadczenia pracodawcy. W firmie zatrudniającej ponad 20 pracowników legitymację wystawia pracodawca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgadza się, masz rację. Po rozmowie z miłą i cerpliwą panią z ZUS-u dowiedziałem się, że książeczka jest wydawana na wionsek pracodawcy. Także zamiennie książeczka lub RMUA są dowodem uprawniającym do korzystania z opieki zdrowotnej NFZ. Dowiedziałem się także, że pracodawca, który nie wydaje odcinków z wypłaty jest zobowiązany do wydawania wspomnianego RMUA, czego oczywiście mój chlebodawca nie czyni. Dla potomnych dodam także iż odcinki RMUA nie są uwzględniane przy przyszłym wyliczaniu emerytury (potrzebne jest do tego natomiast świadectwo pracy), należy je jednak na wszelki wypadek posiadać, a pracodawca na wniosek pracownika jest zobowiązany wydać te odcinki wstecz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...