Skocz do zawartości
jacekk20

Zasilacz Awaryjny

Rekomendowane odpowiedzi

witam

potrzebuję zamontować zasilacz awaryjny do swoich zabawek, tylko moje wymagania są takie:

1. musi utrzymać zestaw(jak w sygnaturce) przez min ok 5 minut po awarii zasilania żeby można było wyłączyć całość prawidłowo, z maksymalnego obciążenia

2. pod UPS najchętniej podłączyłbym kompa, monitor 19" (te dwa na 100% muszą być) i jeszcze router i drukarkę

3. super by było jeśli będzie z opcją samodzielnego wyłączenia zestawu przy niskim stanie zasilacza

4. krótki czas przełączania na UPS

5. cena dla ludzi ( tak do 300zł)

6. nie padnie po roku czy dwóch

7. jeszcze co do gniazd wyjściowych UPS, bo większość które widziałem ma takie jak zasilacz komputera więc zwykłych kabli w UPS nie włożę, i z tego trochę wynika pkt 8

8. kolejność podłączenia urządzeń. mam na razie wszystko na listwie przeciwprzepięciowej, więc powinno być listwa-UPS-komputer i reszta, czy UPS-listwa-komputer i reszta

i przy okazji jak to jest z mocą UPS, czy ta podawana przez producenta, przykładowo UPS mocy 300W, musi być większa niż zasilacza w kompie? np czy UPS 300W da radę bez przeciążeń spełniać moje wymagania przy zasilaczu komputera 400W, czy może UPS powinien być mocniejszy

wiem że podobnych tematów kilka, ale każdy też szuka konkretnych podpowiedzi do konkretnego zestawu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi