Skocz do zawartości
mancyk

Rozdzielczość W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam taki problem: jak odpalam sobie gre, np.Colina McRae 04, uustawiam jakąś rozdzielczość inna niż max dla mojego monitora (czyli 1440:900) to i tak rozciąga mi obraz na cały monitor, ja chciałbym zagrać w tej rozdzielczości co ustawiam. Czy da się jakoś zmusic moja karte graficzna albo gry żeby mi nie rozciągały obrazu na cały monitor tylko wyświetlały go właśnie w tej rozdzielczości którą ustawiam ?

Moja karta graficzna to radeon 9600Pro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta karta graf jest cieńka i trochę mi tnie, a poza tym jakoś mi mało realistycznie wszystko wygląda w tej rozdziałce rozciagnietej na cały ekran. Po prostu chciałbym sprobowac w takim trybie o jakim pisałem. Może w opcjach karty graficznej? Szukałem ale nic nie znalazlem więc proszę o pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Komp z podpisu + karta czy całkiem co innego ?

Komp z podpisu :

To nie grafa jest cienka tylko procek , na tym Celku to ty możesz sobie grać - procek tak hamuje kartę że głowa boli .

Ten Celek musiał by działać z 1,5 Ghz lub więcej aby nie hamować karty .

A co do samej rozdziałki i jej rozciągania - 1440x900 to rozdzielczość LCD 19" panoramicznego (16:10).

Może przy innych rozdziałkach ( szczególnie tych 4:3 ) monitor/karta próbują je dostosować do 16:10 i stąd te obcięcia .

Jak możesz to odpalaj gry w natywnej rozdzielczości ( 1440x900 ) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam za sygnaturke - właśnie zmieniłem.

No ja rozumiem o co chodzi ze zmianą rozdzielczości.

Problem polega na tym że bez różnicy jaka ustawie (mniejszą od 1440:900) to jest ona rozciągana na cały ekran i nie widzę zadnej różnicy.

Także jest mi ciężko ocenić grafikę gry bo bez różnicy jak ustawie to mi rozciąga i nawet jak daje więcej detali itd to jakos nie widzę tej różnicy a gra zaczyna się ciąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi