mancyk Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam, mam taki problem: jak odpalam sobie gre, np.Colina McRae 04, uustawiam jakąś rozdzielczość inna niż max dla mojego monitora (czyli 1440:900) to i tak rozciąga mi obraz na cały monitor, ja chciałbym zagrać w tej rozdzielczości co ustawiam. Czy da się jakoś zmusic moja karte graficzna albo gry żeby mi nie rozciągały obrazu na cały monitor tylko wyświetlały go właśnie w tej rozdzielczości którą ustawiam ? Moja karta graficzna to radeon 9600Pro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 W grze ustawiasz rozdzielczość tekstur gry a jeśli nie chcesz grac na pełnym ekranie to szukaj w opcjach "play in window" "window mode" itp, jak nie ma to trudno. Ot problem wymyśliłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Eee? Tekstury to zazwyczaj się osobno ustawia. Owszem, w grze ustawia się rozdzielczość, jednak podobnie jak w systemie jest ona rozciągana na cały ekran. Dla mnie to głupota grać na wycinku monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Ta karta graf jest cieńka i trochę mi tnie, a poza tym jakoś mi mało realistycznie wszystko wygląda w tej rozdziałce rozciagnietej na cały ekran. Po prostu chciałbym sprobowac w takim trybie o jakim pisałem. Może w opcjach karty graficznej? Szukałem ale nic nie znalazlem więc proszę o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 W grze ustawiasz rozdzielczość tekstur gry a jeśli nie chcesz grac na pełnym ekranie to szukaj w opcjach "play in window" "window mode" itp, jak nie ma to trudno. Ot problem wymyśliłeś.Tekstury to trochę inny temat ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Komp z podpisu + karta czy całkiem co innego ? Komp z podpisu : To nie grafa jest cienka tylko procek , na tym Celku to ty możesz sobie grać - procek tak hamuje kartę że głowa boli . Ten Celek musiał by działać z 1,5 Ghz lub więcej aby nie hamować karty . A co do samej rozdziałki i jej rozciągania - 1440x900 to rozdzielczość LCD 19" panoramicznego (16:10). Może przy innych rozdziałkach ( szczególnie tych 4:3 ) monitor/karta próbują je dostosować do 16:10 i stąd te obcięcia . Jak możesz to odpalaj gry w natywnej rozdzielczości ( 1440x900 ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 To raczej za wiele na tego Radeona, jak masz możliwość to ustaw coś mniejszego, ale o tych samych proporcjach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 9600Pro spokojnie sobie poradzi z taką rozdzielczością , a nawet większymi . Sama rozdzielczość tak nie obciąży kompa , co inne ustawienia grafiki w grze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Właśnie o gry mi chodziło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mancyk Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Przepraszam za sygnaturke - właśnie zmieniłem. No ja rozumiem o co chodzi ze zmianą rozdzielczości. Problem polega na tym że bez różnicy jaka ustawie (mniejszą od 1440:900) to jest ona rozciągana na cały ekran i nie widzę zadnej różnicy. Także jest mi ciężko ocenić grafikę gry bo bez różnicy jak ustawie to mi rozciąga i nawet jak daje więcej detali itd to jakos nie widzę tej różnicy a gra zaczyna się ciąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Radeon 9600 nie obsługuje panoramicznych rozdzielczości. Wiem, bo mój stary Radeon 9800 też nie obsługiwał (a 9600 i 9800 to ten sam chip). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...