Gość CameliQs Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam serdecznie. Mam dosc ograniczony budzet, ale postanowilem zmodernizowac komputer (czyli w moim wypadku zmieniam wszystko oprocz obudowy i zasilacza smilies/wink.gif Na razie wybralem to: plyta glowna: ASRock A780GXH/128M (wzialem ta zamiast 790, bo jest tansza i podobno rozni sie jedynie integra) procesor: zastanawiam sie nad Phenom II X3 710 oraz nad Phenom II X2 550 BE. Nie ukrywam, ze chodzi mi glownie o najwieksza szanse na powodzenie w odblokowywaniu rdzeni i w miare dobrym O/C ram: no i tu wlasnie jest pytanie... co kupic? Na razie mam pieniadze tylko na 2GB. W przyszlosci moze zmienie na cos lepszego To jest jedna z propozycji: OCZ DDR2 Dual Channel 2x1024MB 1066MHz grafika: na razie musi poczekac, ale zastanawiam sie nad HD4850. zasilacz: mam Chiefteca HPC-420-302-DF i na razie on musi zostac. moim zdecydowanym priorytetem jest CENA (i ewentualna szansa na odblokowanie rdzeni i rozsadne O/C) Serdecznie prosze o jakies propozycje, pomoc w doborze ramu (i ewentualnie karty) oraz jakies rady dotyczace wyboru procesora. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 (edytowane) x3 jest troszkę droższy i masz większe szanse na odblokowanie rdzenia. Mogą być goodram 800MHz cl5 2gb w 1 kości. Edytowane 13 Lipca 2009 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CameliQs Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 x3 jest troszkę droższy i masz większe szanse na odblokowanie rdzenia. Mogą być goodram 800MHz cl5 2gb w 1 kości. hmm... duzo wieksze szanse? Czy jesli juz mam go kupowac to jakas okreslona serie? A co do pamieci to czy te goodramy beda dobre do o/c? Kiedys bylo cos takiego jak dual-channel, teraz juz chyba jest bez roznicy w ilu kosciach beda pamieci jesli dobrze rozumiem. Czyli jak za jakis czas dokupie 2gb ramu to bedzie wszystko ok, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 dual-channel dużo nie daje, nie zobaczysz różnicy. Do oc zbyt dobre nie sa, ale można dać niższy dzielnik i nie będzie problemu z oc proca. Na pclab jest chyba temat z podanymi seriami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CameliQs Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 dual-channel dużo nie daje, nie zobaczysz różnicy. Do oc zbyt dobre nie sa, ale można dać niższy dzielnik i nie będzie problemu z oc proca. Na pclab jest chyba temat z podanymi seriami. a OCZ DDR2 2BG platinum 1066Mhz? Gdzies mi je poecili. W sumie nie sa takie drogie. Moze takie sie tu lepiej sprawdza? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Do oc GoodRam Pro 1066 Cl5 będą ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jockero69 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 OCZ też będą ok do OC, goodramy niby są tańsze według niektórych wcale nie gorsze od ocz ale 1066 cl5 są ciężko dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CameliQs Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 No wlasnie szukalem GoodRam Pro 1066 Cl5 i nie moge ich znalezc na ceneo ani na allegro. Na allegro stoi jakas pojedyncza sztuka (1gb) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Odwiedź moją stronę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CameliQs Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Odwiedź moją stronę Czyli 1066MHz good ramow pro CL5 jedna kosc 2GB, a potem sobie dokupie druga jak bede mial pieniadze i od razu dualchannel bedzie, tak? Na innym forum poradzili, zebym zainwestowal w DDR3, ale jakos nie jestem przekonany. Co o tym myslicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulit Opublikowano 13 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2009 Czyli biorąc pod uwagę maksymalne oc, to lepsze goodramy pro 1066 cl5 czy ocz 1066 cl5? W esc.pl goodramy są 10pln droższe i nie wiem, czy w nie inwestować. A może gr pro 1100 cl6? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 GoodRamy będą lepsze. Poszukaj ich recenzji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...