Skocz do zawartości
Grimlock

Tomb Raider 2013 (Tomb Raider 9)

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem że się może narażę fanom Lary ale to może być pierwszy Tomb Raider w jaki zagram. Narazie jestem mocno zachęcony. Zdecydowanie jak dla mnie ta odmiana gry jest na plus.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kawałek scenariusza z początku nowego Tomba, dialog między Larą i Roth'em - czytasz na własną odpowiedzialność ;)

Pokaż ukrytą zawartość

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak tylko po co ten Tomb Raider w tytule. Wiem, że troszkę napinam się na ten tytuł, ale oni z tego zrobili całkowicie liniową grę zręcznościową pozbawioną elementów znanych z serii. Czyli głownie zagadek, sekretów itp. Może i taka zmiana wyjdzie na dobre. Bo klimatycznie to prezentuje się nawet nieźle. Tylko ta liniowość i wstukiwanie w danym momencie przycisków. Typowo konsolowa rozrywka i obawiam się, że cała gra taka może być. Czyli swoboda poruszania się, skakania i wspinania znana z poprzednich części może być mocno ograniczona. Dam szansę tej grę, ale wolałbym aby to nazwali inaczej niż Tomb Raider , który i tak dla mnie się skończył w Egipcie w 4 części od Core Design.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety, obecnie jest trend na gry casualowe. TR4 był bardzo długi i wymagał ponownego odwiedzania tych samych lokacji co najpewniej nowoczesnego gracza szybko by wprowadziło w stan znużenia czy frustracji. Już w przypadku Anniversary było sporo głosów po co taka trudna, Legend był łatwiejszy... <lol> Może w najtrudniejszym trybie nie będzie tych wszystkich ikonek podpowiadających i podświetlanych obiektów. W sumie to tylko bardzo krótki kawałek początku gry. Crystal Dynamics zapowiedziało otwarty obszar całej wyspy i możliwość docierania do celów na różne sposoby czy od posiadanego ekwipunku. Na razie to tylko wczesna beta, wiele jeszcze może się zmienić jak w przypadku Legend :)

Kilka nowych screenshotów:

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardziej szczegółowy gameplay E3 2011:

Ale to nie wszystko - dziennikarze Game Informera mogli przyjrzeć się jeszcze dłuższej wersji dema. UWAGA - spojler, czytasz na własną odpowiedzialność ;)

Pokaż ukrytą zawartość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze trochę poczekamy sobie na nowego Tomba. Premiera została przesunięta z jesieni 2012 na początek 2013 roku. Jeśli mieliby wydać grę niedopracowaną, taką jak Core Design to lepiej niech się nie śpieszą. Na E3 ma być zaprezentowana szerzej nowa odsłona przygód Lary.

Na osłodę screenshot:

Dołączona grafika

Żródło: laracroft.pl

Grafika całkiem, całkiem, choć silnik jeszcze z TR Legend. Mogli by się szarpnąć na CryEngine 2/3 - dżungla wyglądałaby przepięknie, nie wspominając o efektach świetlnych.

Edytowane przez Grimlock

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie lubię kiedy pokazują grę praktycznie gotową do grania (wnioskuję że pozostało im dopilnować linię fabularną i poziomy bo grafika i animacja chyba już gotowa ;)

Co do samej Lary - fajnie że jest taka "zwykła" bez bajerów w stylu gigantyczny biust albo model face :D zwykła ładna zgrabna dziewuszka ;)

Styl gry nawet jeśli będzie sznurkowy to powinien dawać dużo emocji - w końcu to ciągły survival. Jestem za i czekam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z każdą kolejną częścią Lara jest coraz bardziej sponiewierana (okładki pudełek, plakaty) ;)

Postać młodej Lary też mi się spodobała właśnie ze względu na naturalność. Ciekaw jestem drugiego trailera - pierwszy był epicki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jest niezle. Tylko ze wciaz nie moge sie przekonac do tej nowej Lary. Wyglada zuplnie inaczej niz pierwowzor. Poprzednie czesci od Crystal jakos lepiej wypadaly pod tym wzgledem. Larze bylo blizej wygladem do tego modelu od Core Design. Niby wydaje sie tu byc mlodsza, wiec moze dlatego. Bardziej chodzi mi o rysy twarzy. W kazdym razie gameplay zapowiada sie znakomicie.

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam bardzo ale czu Uncharted 3 podjezdzal pod survival horror ;) Bo po tym trailerze mozna z gory powiedziec, ze to co bedzie naprawde rewelacyjne to klimat :) Juz bym sobie to odpalil i pogral bo trailer przyprawia o szybsze bicie serca. No nic pozostaje czekac do 2013 ;) Mam nadzieje, ze rozgrywka nie bedzie sie dluzyc ;) A narazie pozostaje mi czekac na Darksiders 2 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi