MARKEZZ Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Jak w temacie chciałbym się spytac czy te chłodzenie wytrzyma jak bym chciał podkrecic prescott P4 2.8 ghz. Moje chłodzenie to Scythe Zipang sczp-10000 czy da rade? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) A my co, wróżki? Aż tacy ładni nie jestesteśmy. Masz chłodzenie to sprawdź. Wydaje mi się, że nie powinno być większych problemów z godziwymi temperaturami. Edytowane 14 Lipca 2009 przez Rikki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A konkretniej co to za Prescott? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARKEZZ Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 A konkretniej co to za Prescott? Pentium 4 2.8GHz Prescott SL7E2. Socket 478 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciukacz Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) na moim c2d e8200@stock w orthos small fft po 5min bylo 40C, sam sobie ocen czy to duzo/malo i czy na twoj cpu taka wydajnosc wystarczy. nie licz na jakies wieksze chlodzenie nb/pwm/ram zarowno pod tym wzgledem ze nieduzo sie zmiesci poza zipangiem wokol cpu jak i pod tym wzgledem ze zipang nieduzo pomoze w chlodzeniu tych komponentow. Edytowane 14 Lipca 2009 przez ciukacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 FSB zdaje się 533, więc nie grzeje się jakoś drastycznie, a jak się kręci musisz sam dojść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mephistofeles Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) Ja mam Prescotta 2,4 GHz, pół godziny temu zamontowałem Katanę 3 na AC MX-2, i temp. w idle mam w Evereście 39° (w zasadzie to takie obciążenie 20%, W7 cały czas coś tam sobie indeksuje itp.), a w biosie po uruchomieniu było 33°. Na boxie miałem najniższą 43° po throttlingu w RMClocku. Także Zipang spokojnie da radę. Edytowane 14 Lipca 2009 przez Mephistofeles Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...