grodzio Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 komputer prawie kupiony tylko zmieniam ram na Buffalo 2x1GB 1333MHz i obudowę z zasilaczem tracer z LCD 400W. Tylko tak mysle zeby jakąś inna kartę graficzna może troszkę lepsza np. Asus 9600GT 512MB 256bit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 i obudowę z zasilaczem tracer z LCD 400WZasilacz i obudowę kupuje się osobno, często wkładają kiepskie zasilacze do obudowy (jedynie Chieftec i Antec wkładają dobre), a na zasilaczu się nie oszczędza, bo złe się to może skończyć dla danych i sprzętu. http://forum.purepc.pl/Zasilacze-obudowy-f...cz-t252321.html http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=142996 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Fortron 400PNF i obudowa za 100zł ale opłaca mi się kupić inną kartę graficzna taką nie wiele droższą od 9600GSO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 27 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2009 Bo kiedyś faktycznie Asrock to było dno na równi z ECS i paroma innymi , obecnie od kilku miesięcy jest znacznie lepiej , płyty pod PII/A II są jakościowo znacznie lepsze od tego ci kiedyś robili . A że jest też tani to go każdy poleca , nie bój się gdyby to był nadal szajs to na PPC nie miał by racji bytu a tak każdy o nim mówi . Jakościowo może lepsze od tego co robili kiedyś,ale i tak gorsze od tego co robi konkurencja. A że kilku "guru" na PPC ma takie,to nikt złego słowa nie powie. Wystarczy potem poczytać posty "szczęśliwych" posiadaczy tego "cuda" jakie problemy mają,to zrozumiesz o co chodzi. No ale "gdy komp nie rusza,to wystarczy wcisnąć reset i płyta wstaje" :D Taki sobie Ashrot. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Odczujesz ją podczas zwykłego korzystania z kompa (net, filmy, itp)? Da się odczuć ;) Uwierz mi, że 20MB/s jest już zauważalne gołym okiem. Jakościowo może lepsze od tego co robili kiedyś,ale i tak gorsze od tego co robi konkurencja. A że kilku "guru" na PPC ma takie,to nikt złego słowa nie powie. Wystarczy potem poczytać posty "szczęśliwych" posiadaczy tego "cuda" jakie problemy mają,to zrozumiesz o co chodzi. No ale "gdy komp nie rusza,to wystarczy wcisnąć reset i płyta wstaje" :D Taki sobie Ashrot. Bzdury gadasz. Płyty ASRocka są naprawdę dobre i nie powiem, że jakościowo są gorsze od np Asusa. Miałem Asusa M3A78, który był/jest droższy od ASrocka A780GXH, a jakościowo niestety gorszy, gorsze OC, lekko piszczące cewki pod obciążeniem. ASRock jakościowo stoi bardzo dobrze. Temat o płytach asrocka czytam regularnie i jakoś nie stwierdziłem nawału problemów. Problemy często wynikają z niewiedzy użytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Miodnyj Opublikowano 28 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2009 Tak-Asrock jest najlepszy na świecie :D Tylko czemu tyle tego shitu na serwis idzie-już jako fabrycznie nowe egzemplarze,ledwie uruchomione (albo i nie :D )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Kupilem kompa tydzień temu. Jak narazie działa bardzo dobrze. Płyta główna gigabyta MA770-UD3P proc Athlon II 245 grafika Asus Geforce 9600GSO TOP 384MB ram kingston 2gb 1333mhz dysk samsunga 500gb i kupiłem obudowe z zasilaczem Tracera 400W wiem że uważacie to za syf, ale narazie ciągnie. Powiedzcie czy na tym kompie bedzie się dało grac w najnowszego Need for Speeda Shift-a. Kupiłem sobie pare gierek takie nowsze Wiedżmin i Warhammer Mark of Chaos chodzą na najwyzszych detalach. Kupiłem do tego Viste 32bit Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez grodzio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxymili Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Tak na tym kompie pograsz w nfs może nie na full detalach ale na pewno w średniej grafie ruszy. Zestawik bardzo fajny tylko ten zasilacz żal.pl. No ale sam wybrałeś, twój błąd, twój problem. Przy najbliższej okazji radzę jednak sprzedać zasilacz na allegro za 10zł może ktoś się skusi albo choć za 1zł bo tyle jest wart i kupić fortrona APN 450W i będzie grać gitara i tańczyć ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Do jakich parametrów można podkręcic tego Asusa 9600GSO? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...