halo?! Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Witam, Nie jestem pewny, którą z poniższych sakw wybrać :/ Ogólnie sakwa potrzebna jest do użytku codziennego, czyli np. jedziemy do sklepu po trochę zakupów i zamiast plecaka sakwa, lub przewozimy dysk przenośny, dokumenty, cokolwiek. Miał ktoś styczność z którąś z nich? Mniejsza (nr 2) wygląda lepiej, zwinniej, ale nie wiem czy te boczne kieszenie będą wystarczające. (Nie ma to jak przesiadka z opcji "plecak na plecy i jedziemy" na "sakwa na bagażnik" ) Sakwa nr 1 (kelly's KB-205) Sakwa nr 2 (kelly's KB-204) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Mam taką z drugiego linka. Jest dość wytrzymała, przejechałem z nią 1000km za jednym razem, a następnie leżała w szafie, podarła się lekko, ale po naprawdę solidnym uderzeniu. Jednak na Twoim miejscu zastanowiłbym się czy plecak nie jest lepszym rozwiązaniem, teraz nawet na dłuższe wyprawy staram się pakować w plecak, sakwa bardzo zmniejsza mobliność roweru, jeśli ją obładujesz trudno będzie np wchodzić z nim po schodach w mieście, albo jazdę po wszelkich krawężnikach i innych miejskich umilaczach. Wiem, że nieprecyzyjnie odpowiadam na Twoje pytanie, bo mówię o plecakach zamiast o sakwach, ale chciałem Cię po prostu skłonić, żebyś się zastanowił czy dobry plecak nie byłby lepszym rozwiązaniem. Do wad plecaka można zaliczyć z pewnością nieco mniejszą pojemność i raczej większy koszt, bo dobrego plecaka za 70PLN kupić się raczej nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Plecak na dluzsze odleglosci to najgorsza opcja jaka moze byc 8O Wiem z wlasnego doswiadczenia. Nie dosyc ze obciaza kregoslup i barki to jeszcze w cieple dni gwarantuje cale mokre plecy. Inwestuj w sakwe i sie nie zastanawiaj 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Za miesiąć jadę rowerem na wyprawę ~800km i prawdopodobnie wezmę plecak, więc będę miał porównanie, wteedy będę mógł lepiej się wypowiedzieć 8O Carson, może miałeś kiepski plecak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Jakie odległości ? 8O 1000 km? 800 km ? Drodzy Panowie tutaj chodzi o krótkie wypady typu "codziennego"(praktycznego), ewentualnie najwyżej 25 - 40 km w jedną stronę nad wodę. Raczej nie przepadam za rowerowymi wycieczkami typu 800 km 8O, [prawie] codziennie 2-3 h jazdy (ładna okolica) to OK. Zresztą (jakby coś) plecak już mam :) - Wolfgang Włóczykij 24l. @PMichalak Dużo się do Kelly's KB-204 zmieściło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PMichalak Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Takie wypady prawie trekkingowe po Polsce. Zawsze jeździłem z tymi sakiewkami i zobaczę jak będzie teraz z plecakiem. Do sakwy się mieściło dość dużo. Wiem, że rower z 12 tył do 24 - 26 kg 8O Mieściło się wszystko co jest potrzebne na tygodniowe życie, bez namiotu i śpiwora - sypiam w wynajętych pokojach. Może na takiie krótkie wyprawy wystarczyłaby Ci duża torebka podsiodłowa? [Zdjęcie pożyczone] Cytując: "[...]mieści mi się w nim pompka teleskopowa około 23cm + kurtka/wiatrówka + dętka + zestaw kluczy i łatki, jest nieprzemakalna i wykonana z solidnego materiału[...]" Mnie na wypady jednodniowe zawsze wystarczaja 3 kieszonki koszulki kolarskiej ;P [aparat, telefon, klucze, rękawki, jedzenie] trzeba brać to co potrzebne 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halo?! Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Takie wypady prawie trekkingowe po Polsce. Zawsze jeździłem z tymi sakiewkami i zobaczę jak będzie teraz z plecakiem. Do sakwy się mieściło dość dużo. Wiem, że rower z 12 tył do 24 - 26 kg :P Mieściło się wszystko co jest potrzebne na tygodniowe życie, bez namiotu i śpiwora - sypiam w wynajętych pokojach. Może na takiie krótkie wyprawy wystarczyłaby Ci duża torebka podsiodłowa? Wątpię :D to wystarczy tylko na narzędzia, a potrzeba mi sakwy, która pomieści trochę więcej :). Jutro jadę zobaczyć jak obie sakwy wyglądają w rzeczywistości (w sklepie), może kupie, jeżeli ceny będą przystępne (tj. nie więcej niż w necie, wliczając przesyłkę). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...