Skocz do zawartości
Suanis

Realitynet Teścik Bloczków

Rekomendowane odpowiedzi

co do wynikow F3d:

nie opublikowano poniewaz:

- blok nie jest produkowany

- testy byly robione w sposob scisle zwiazany z ex producentem

- blok jest za stary i nie byl projektowany pod i7

wiec po co to publikowac? glowny argument: testujemy bloki, ktore sa produkowane i ktore mozna kupic w sklepie

mam nadzieje, ze samo porownanie Wam sie podoba ;)

Edytowane przez samhain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam wrażenie że w wykresach Poseidon i Prison są pomylone ;D. ? Niewiarygodne że Prison wyprzedzał Poseidona na większym przepływie...

edit: dlaczego w wykresach stoi Poseidon v2 a przy prezentacji porostu Poseidon?

Edytowane przez 1pr0

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do wynikow F3d:

nie opublikowano poniewaz:

- blok nie jest produkowany

- testy byly robione w sposob scisle zwiazany z ex producentem

- blok jest za stary i nie byl projektowany pod i7

wiec po co to publikowac? glowny argument: testujemy bloki, ktore sa produkowane i ktore mozna kupic w sklepie

mam nadzieje, ze samo porownanie Wam sie podoba ;)

Porównanie okey ale ja nie rozumiem tej polityki . Tak poza tym to test potwierdza wyniki które można obejrzeć o Tutaj . i7 ma jakoś przesunięty ( ? ) rdzeń i dlatego wyniki na np. d-tek fusion są słabawe .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda że zabrakło GTZ ;/ Ale teścik fajny. HK najlepszy ze wszystkich do tego stawia najmniejszy opór bardzo ładnie.

mało tego. HK jest zwyczajnie strasznie tani. najtańsza wersja (która pokonała resztę stawki w teście) na angela.pl kosztuje do 180 zł. ponad 100 zł mniej niż GTZ... do którego też trzeba dokupić zestaw do 1366.

HK FTW!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mało tego. HK jest zwyczajnie strasznie tani. najtańsza wersja (która pokonała resztę stawki w teście) na angela.pl kosztuje do 180 zł. ponad 100 zł mniej niż GTZ... do którego też trzeba dokupić zestaw do 1366.

HK FTW!

Weź pod uwagę , jakie bloki sie znalazły w czołówce. Spody bloków z czołówki (ek supreme , ek supreme lt , watercool) są podobne czytaj elektrodrążarka i bardzo cienkie finy. Taka konstrukcja pokazuje , że piny czy inne wymysły powoli przechodzą do lamusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no właśnie zwróciłem też na to uwagę, te piny to pewnie drogie w produkcji były? :) fajnie widać że coś się dzieje i to pozytywnego

Frezowanie samo w sobie jest drogie jakby nie patrzeć (duży ubytek materiału, drogie maszyny, koszty frezów). Elektrodrążarka jest drogim urządzeniem ale koszty materiałów eksplotacyjnych są niższe, nie wspominajac o pracochłonności pojedyńczego spodu. Więcej sie trzeba nakombinować z topami. Chodz te pewnie też są wtryskiwane do precyzyjnych forem a nie frezowane. 

Piny które się sprawdzały to miał Dtek i blok od Termita. Piny prostokątne/kwadratowe stawiają zbyt duży opór płynącej cieczy i mocno zaburzają przepływ. 

HK mnie zadziwił. Jakby miał inny top to bym się nad nim zastanowił. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh czyli pewnie gdyby nie dizajn to pewnie z ceną dałoby się jeszcze zejść może nawet z 20 zł ;)

watercool ma trzy wersje tego bloku ;) cały miedziany czały czarny (top) oraz z taką wstawką (jakie to tam są matrialy to ja nie wiem.)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było śmieszniej to konstrukcje tego typu to pewien powrót do przeszłości . Nukleony , x3n-y to konstrukcje podobne i z ery amd k7 :) .

[edit]

Jakie wymiary ma EK-Supreme LT ?

Edytowane przez Suanis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi