Suanis Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Jak w temacie , ciekawy teścik bloczków pojawił się w serwisie realitynet o Tutaj . Flagowy blok realitynet f3 duo w teście udział wziął ale wyników nie opublikowano . eh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) co do wynikow F3d: nie opublikowano poniewaz: - blok nie jest produkowany - testy byly robione w sposob scisle zwiazany z ex producentem - blok jest za stary i nie byl projektowany pod i7 wiec po co to publikowac? glowny argument: testujemy bloki, ktore sa produkowane i ktore mozna kupic w sklepie mam nadzieje, ze samo porownanie Wam sie podoba ;) Edytowane 14 Lipca 2009 przez samhain Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enter Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 można wrzucić to porównanie chociażby tutaj na forum jako ciekawostkę:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys-Tech Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Szkoda że zabrakło GTZ ;/ Ale teścik fajny. HK najlepszy ze wszystkich do tego stawia najmniejszy opór bardzo ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1pr0 Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 (edytowane) ja mam wrażenie że w wykresach Poseidon i Prison są pomylone ;D. ? Niewiarygodne że Prison wyprzedzał Poseidona na większym przepływie... edit: dlaczego w wykresach stoi Poseidon v2 a przy prezentacji porostu Poseidon? Edytowane 14 Lipca 2009 przez 1pr0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 co do wynikow F3d: nie opublikowano poniewaz: - blok nie jest produkowany - testy byly robione w sposob scisle zwiazany z ex producentem - blok jest za stary i nie byl projektowany pod i7 wiec po co to publikowac? glowny argument: testujemy bloki, ktore sa produkowane i ktore mozna kupic w sklepie mam nadzieje, ze samo porownanie Wam sie podoba ;) Porównanie okey ale ja nie rozumiem tej polityki . Tak poza tym to test potwierdza wyniki które można obejrzeć o Tutaj . i7 ma jakoś przesunięty ( ? ) rdzeń i dlatego wyniki na np. d-tek fusion są słabawe . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Szkoda że zabrakło GTZ ;/ Ale teścik fajny. HK najlepszy ze wszystkich do tego stawia najmniejszy opór bardzo ładnie.mało tego. HK jest zwyczajnie strasznie tani. najtańsza wersja (która pokonała resztę stawki w teście) na angela.pl kosztuje do 180 zł. ponad 100 zł mniej niż GTZ... do którego też trzeba dokupić zestaw do 1366. HK FTW! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m_lesiu Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 Czemu Posejdon wypadł tak słabo przy większym przepływie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 mało tego. HK jest zwyczajnie strasznie tani. najtańsza wersja (która pokonała resztę stawki w teście) na angela.pl kosztuje do 180 zł. ponad 100 zł mniej niż GTZ... do którego też trzeba dokupić zestaw do 1366. HK FTW! Weź pod uwagę , jakie bloki sie znalazły w czołówce. Spody bloków z czołówki (ek supreme , ek supreme lt , watercool) są podobne czytaj elektrodrążarka i bardzo cienkie finy. Taka konstrukcja pokazuje , że piny czy inne wymysły powoli przechodzą do lamusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 no właśnie zwróciłem też na to uwagę, te piny to pewnie drogie w produkcji były? :) fajnie widać że coś się dzieje i to pozytywnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 no właśnie zwróciłem też na to uwagę, te piny to pewnie drogie w produkcji były? :) fajnie widać że coś się dzieje i to pozytywnegoFrezowanie samo w sobie jest drogie jakby nie patrzeć (duży ubytek materiału, drogie maszyny, koszty frezów). Elektrodrążarka jest drogim urządzeniem ale koszty materiałów eksplotacyjnych są niższe, nie wspominajac o pracochłonności pojedyńczego spodu. Więcej sie trzeba nakombinować z topami. Chodz te pewnie też są wtryskiwane do precyzyjnych forem a nie frezowane. Piny które się sprawdzały to miał Dtek i blok od Termita. Piny prostokątne/kwadratowe stawiają zbyt duży opór płynącej cieczy i mocno zaburzają przepływ. HK mnie zadziwił. Jakby miał inny top to bym się nad nim zastanowił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 14 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2009 heh czyli pewnie gdyby nie dizajn to pewnie z ceną dałoby się jeszcze zejść może nawet z 20 zł ;) watercool ma trzy wersje tego bloku ;) cały miedziany czały czarny (top) oraz z taką wstawką (jakie to tam są matrialy to ja nie wiem.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) Żeby było śmieszniej to konstrukcje tego typu to pewien powrót do przeszłości . Nukleony , x3n-y to konstrukcje podobne i z ery amd k7 :) . [edit] Jakie wymiary ma EK-Supreme LT ? Edytowane 15 Lipca 2009 przez Suanis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 tylko ze prison nie jest frezowany - po ksztalcie widac ze nacinany jakas rodzaja tarczy, a Dtek byl odlewany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suanis Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 @samhain Możecie podać wymiary spodów bloków które testowaliście ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 @samhain Możecie podać wymiary spodów bloków które testowaliście ? jedynie ze stron producentow, blokow juz nie mamy u siebie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 tylko ze prison nie jest frezowany coś mi się zdaje że jest frezowany frezem tarczowym :> bardzo fajny teścik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 coś mi się zdaje że jest frezowany frezem tarczowym :> bardzo fajny teścik. tylko ze prison nie jest frezowany - po ksztalcie widac ze nacinany jakas rodzaja tarczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
termit_tm Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 (edytowane) tylko że frez tarczowy również frezuje a nie nacina :razz: czyli blok jest wyfrezowany :lol: Edytowane 16 Lipca 2009 przez termit_tm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...