p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam Czy ktos posiada laptopa acer aspire 7520 i mógłby sprawdzić polaryzacje wtyku zasilania ? gdzie jest plus a gdzie minus. Zasilacz w tym laptopie padł , a mam zasilaczyk do HP, chce przełożyć wtyki ale potrzebuję wiedzieć gdzie jest plus a gdzie minus. Proszę o pomoc. Jeżeli we wszystkich Acerach polaryzacja jest taka sama to prosiłbym o pomoc wszystkich posiadaczy laptopów acer o podanie tejże polaryzacji wtyku. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 ja nie mam Acera, ale zapytam tak - przeczytałeś tabliczki znamionowe zasilaczy czy mają zgodne parametry i Acer pociągnie na HP ? poza tym może informacja o +/- też jest tam zawarta ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 + jest w srodkowym pinie - na obudowie.... Zalezne który HP bo te "nowe" maja kompletnie inne wtyczki nie pasujace do acera ( zreszta acer tez ma srednio standartowa ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3dzi0r Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Wtyczki przekładam, więc to nie problem, napięcia i obciążalność się zgadzają więc o to się nie martw ;p. Dziękuje bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...