gryfmz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Witam. Kupiłem dzisiaj zasilacz be quiet! Dark Power P7 PRO550W be quite Dark Power P7 pro 550W i niestety zasilacz nie jest w stanie wystartować kompa. Płyta główna to MSI P35 neo2-fr. Płyta ma tzw. dual boot, czyli zakręci wiatrakami, wyłączy się i dopiero za drugim razem już normalnie odpala. Jest to z tego co czytałem normalne na niektórych płytach z p35. Na starym zasilaczu wstaje bez problemu. Na nowym zasilaczu be quiet! Dark Power P7 PRO 550W po wciśnięciu przycisku power, zasilacz da napięcie, wiatraki na procy i budzie zakręca się przez moment i wszystko gaśnie. Nie ma tego drugiego impulsu aby komp zaskoczył. Sam zasilacz kręci swoim wiatrakiem. Zrobię update biosu i zobaczę czy wtedy będzie to ze sobą działało. Jeśli nie, to niestety będę zmuszony zasilacz oddać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TiGeR5 Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Nie no jeżeli wszystko wpiąłeś ok to po prostu trafiłeś padnięty zasilacz. Zrób jeszcze tak, że resetnij bios i odpal - jak nie wstanie zasilacz do wymiany. Nie ma mowy żeby on nie uciągnął obecnego sprzętu na p35 choćbyś tam miał quada i 4870x2 w CF ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Już działa. Wydaje mi się, że jakoś źle podłączyłem zasilanie do stacji dyskietek(ciemno było i leciałem na chybił trafił:). Po odłączeniu zasilania od flopa komp ruszył:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pkomp Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 21 wiek człowieku - dyskietki to znajdziesz tylko na śmietniku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...