Quzziy Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 (edytowane) niebieski ekranik podczas ladowania windowsa lub w czasie pracy na zbyt podkreconym procku blad dotyczy i8042prt.sys lub atapi.sys ten dotyczacu i8042pvt.sys pojawia sie od roku raz po raz ten drogi dopiero ostatnio Edytowane 15 Lipca 2009 przez Quzziy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 15 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2009 Jestes pewien, ze plik ma nazwe: "i8042pvt.sys" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 i8042prt.sys raz napisalem poprawie raz blednie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Sprawdz ram -> www.memtest.org Dysk -> HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek. Jezeli mozesz to podmien mysz i klawiature na inna (najlepiej pod usb). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 1. Jaki konfig? Płyta, procek, zasilacz, pamięci? 2. Zapewne pamięci nie wyrabiają. Podnieś im napięcie. 3. Płyta ma blokadę PCI/AGP? Może nie mieć - wtedy nic nie zrobisz. 4. Zasilacz jakiej firmy? Jeśli firma "Uduś", to na początek wymień zasilacz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 1. Jaki konfig? Płyta, procek, zasilacz, pamięci? 2. Zapewne pamięci nie wyrabiają. Podnieś im napięcie. 3. Płyta ma blokadę PCI/AGP? Może nie mieć - wtedy nic nie zrobisz. 4. Zasilacz jakiej firmy? Jeśli firma "Uduś", to na początek wymień zasilacz. 1. Asus M2N sli deluxe , 64 x2 3600+ windsor , noname , ocz 2x 1gb 2. mozliwe tylko jest na uato i nie wiem na jakich jest w standardzie to jak u dac wiecej 3.pewnie ma bo sam moge wybrac ile ma byc w tych zeczach tylko ile ma byc ?? 4. wiem trzeba zmienic ale na tym samym procek szedl rok temu na 2600mhz stabilnie a teraz 2400 i blue screen co chwile podczas pracy w windowsie mam klawiature i myszke na usb nie mam na co podmienic poza tym stery zostana te same i wywalaja blad Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Asus M2N SLI - dobra płyta, mająca blokadę . Napięcie ramu podnosisz w zakładce AI Tweaker * , na samym dole masz opcję memory voltage - daj na ramy ze 2.1 V . Zdobądź najpierw markowy zasilacz , zrób potem testy sprzętu ( stabilność procka i ramu - Orthos , pamięci - memtest/goldmempory , hdd - hdtune ) . * - tam mam w swoim Asusie P5QL-E , nie koniecznie może być to tak u ciebie , ale możliwe że układ biosu jest podobny . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 noname I jest prawdopodobny winowajca. Sprawdź czy wszystkie sterowniki podpisane cyfrowo (Uruchom -> wpisz sigverif -> rozpocznij). Jeśli pojawi się któryś z tych sterowników to musisz je wywalić i zainstalować inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Ciekawe, co ma zrobic ze sprzetem, do ktorego nie istnieja sterowniki podpisane cyfrowo... zreszta to nie ma nic do rzeczy. Ja bym zaczal od sprawdzenia innego zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Może mieć a o zasilaczu już wspominałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 18 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2009 (edytowane) Wiem o zasilaczu chodzi o to ze na tym samym szlo o wiele wiecej stabilnie i nie bylo blue screen tylko o to sie rozchodzi oba pliki .sys nie maja tego certyfikatu czy tam podpisu nie wiem jak je zamienic na inne co do ramow to zaraz spróbuje na 2.1 V co do blokady na mobo to raczej teraz jej nie mam bo mam na auto napiszcie dokladnie co mam ustawić na sztywno zaraz zrobie te testy i wrzucę screeny Edytowane 18 Lipca 2009 przez Quzziy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 Wybadaj od czego są te sterowniki i poszukaj nowszych, oraz Zmień Zasilacz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 19 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2009 sterwoniki jeden bodajze od usb (klawiatura i myszka) dorgi to nie probblem bo jest od deamon tool moge odinstalowac a tych drogich nie wiem czym moge je zastapic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eeeee Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 A jaką masz tą myszkę i klawiaturę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 20 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2009 Jak od USB, to moze pomoc reinstalacja sterow od plyty glownej. A zasilacz zmien bo to, ze kiedys dzialal, nie znaczy, ze bedzie dzialal teraz - podzespoly najtanszych zasilaczy nie trzymaja parametrow na dluzsza mete. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 21 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2009 Klawiatura KL7-MU A4TECH Mysz X710 A4TECH Klawiatura jest zwyczajnie podlaczona na ps2 mysz usb podlaaczona do ps2 przez przejsciowke A ten sterownik to chyba nie usb tyko ogolnie sterownik klawiatury i myszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2009 Nie ma czegos takiego jak sterownik "ogolnie klawiatury i myszy" - klawiatura to klawiatura, mysz to mysz. Przy podlaczeniu USB jest jeszcze cos takiego jak urzadzenie interfejsu HID, co jest dosc szeroka kategoria, ale tu mowimy o PS/2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quzziy Opublikowano 25 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2009 To co mam przeinstalować i gdzie pobrać , bo ja juz na prawde nie wiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...