Skocz do zawartości
MaziFTW

Problem Z Plikami

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam dziwny problem.Zaczne od tego ze ostatnio złapałem jakiegos dziwnego trojana ktory zmusil mnie do zrobienia formata.Po zrobieniu formata i poinstalowaniu wiekszosci programow wszystko bylo dobrze az do czasu kiedy to chcialem zainstalowac reszte.Podpiąłem mojego pena i kliknąłem dwa razy na plik nazwa.exe i co ? i psikus wyskoczyla informacja "FILE IS CORUPTED" pomyslalem sobie ze musialo sie cos zle skopiowac wiec postanowilem sciagnac go na nowo klikam na mozille i co ? i nic nie reguje (jak wiekszosc programow) postanowilem sprobowac z IE odziwo IE działa bez zarzutu ale gdy sciagne plik znow pojawia sie informacja "FILE IS CORRUPTED" zdenerwowany postanowilem odpalic Ad-aware , spybota i avire ktore nic nie wykryły.Gdy juz nie wiedzialem co mam zrobic ktos zaproponowal (na innym forum) zebym zformatowal pena i caly dysk tak wiec zrobilem.Po formacie znow wydawalo sie byc wszystko dobrze (instalowanie sterow z plyty) do czasu az sciagnolem plik.exe po kliknieciu na niego znow wyskoczyla informacja FILE IS CORRUPTED i w tym momencie załamalem sie totalnie.Jeżeli ktos wie jak rozwiazac moj problem to prosil bym o rady.Z góry dziekuje.

Dodam ze po przeszeraniu neta dowiedzialem sie ze moze to byc wina pamieci ram ale po przetestowaniu jej memtest'em przy 350 % nie było zadnego error'u

Mam Winde Professional SP1.

EDIT:

Teraz jeszcze mam problemy z internetem tzn nie zawsze wczytuja mi sie strony i musze odswiezac pare razy o.O

Edytowane przez MaziFTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob skan przy pomocy Dr.Web CureIt oraz Malwarebytes Anti-Malware.

Daj log z combofix.

Uzyj HdTune i daj screeny ze wszystkich zakladek programu.

Problem w tym że nie moge zainstalować żadnego z tych programow.Mam też problem z wypakowywaniem.

EDIT:Wydaje mi sie ze jest to problem na tle sprzętowym? tylko nie wiem dokladnie gdzie lezy problem.Mozliwe ze to przez moj dysk bo nic innego do glowy mi nie przychodzi.

Edytowane przez MaziFTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra przenioslem te dwie instalki za pomoca pena na dysk , zrobilem skana i nic nie wykrywa [Zrob skan przy pomocy Dr.Web CureIt oraz Malwarebytes Anti-Malware.].Zastanawiajaca rzecz jeszcze jest taka ze jak zaczynam sciagac plik to predkosc jest 200 kb/s gdzie nie powinna byc wieksza niz 130 kb/s a plik sciagniety wazy troche wiecej niz powinien.

EDIT:

Aha zapomnialem dodac ze bylem u kumpla z zasilaczem i dyskiem.Podpiąłem u niego wszystko i po sciagnieciu pliku zadnego problemu nie bylo (nawet gdy potem na moim kompie probowałem instalować) tak więc gdzie moze byc problem ?

Edytowane przez MaziFTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są 3 opcje:

- zasilacz nie wyrabia co odbija się na pamięciach/procku

- uszkodzone pamięci (błędy CRC)

- wirus (uszkodzone pliki exe)

U kumpla na prawie identycznym sprzecie nie ma takiego problemu

Pamieć po raz drugi sprawdzam Memtestem (aktualnie 423% i 0 errorów)

wirus no tak tylko czym go wykryc i jest wogole mozliwe ze po gruntownym formacie dalej jest :) ?

Nie wiem czy to ma jakies znaczenie ale podczas ostatniej burzy wyłączył mi sie komp a z racji tego ze burza była całkiem potężna nie włączałem juz kompa dopiero na nastepny dzien wlaczylem i zaczął wystepowac problem ... Jeszcze jedno pytanie posiadam modem i router z UPC czy mogło sie cos "uszkodzic" w nich co wyłowywało by taki problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od początku. Podłącz wszystko po staremu (tak jak było na początku). Zainstaluj SP3 do Windows.

Jeśli masz Net prze Wifi, to winny może być brak SP2 i po instalacji SP3 problem zniknie.

Jeśli nie, to kolejno:

- przeleć dysk przy pomocy HD Tune (error scan)

- podłącz tylko inny zasilacz i sprawdź na nim (wymiana kilku podzespołów na raz do niczego nie prowadzi!)

- w razie dalszych problemów podłącz stary zasilacz i podłącz inną sieciówkę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zacznijmy od początku. Podłącz wszystko po staremu (tak jak było na początku). Zainstaluj SP3 do Windows.

Jeśli masz Net prze Wifi, to winny może być brak SP2 i po instalacji SP3 problem zniknie.

Jeśli nie, to kolejno:

- przeleć dysk przy pomocy HD Tune (error scan)

- podłącz tylko inny zasilacz i sprawdź na nim (wymiana kilku podzespołów na raz do niczego nie prowadzi!)

- w razie dalszych problemów podłącz stary zasilacz i podłącz inną sieciówkę

Nie , nie mam wifi.

Dysk przelece dopiero jutro , musze isc do kumpla i "przetegować" na swój dysk instalke. [hmm ale po co skoro na zupełnie nowym prosto ze sklepu wystepuje taki sam problem?]

Podłączyłem inny zasilacz , problem wystepuje dalej.

Podłączyłem stary zasilacz i problem wystepuje w dalszym ciągu (zintegrowana sieciowa i w pci)

Edytowane przez MaziFTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat można zamknąć.Problemem był uszkodzony modem z upc [dostał za duze napiecie i sie przepalił bla bla bla (czy cos takiego)]

Dzięki za pomoc.

Edytowane przez MaziFTW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi