Keogh Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 witam, mysle ze dla wiekszości to banał i za takie pytania powinni palić na stosie jednak juz czlowiek ma swoje lata i niektore rzeczy cholernie ciezko przychodzą do głowy... Korzystam z alligator flash designera do stworzenia prostej stronki gdzie to by miala sie znaleźć muzyczka... Chodzi mi o to ze jest jakis obrazek powiedzmy głośnik na którego jak klikniemyto zacznie się odtwarzac muzyczka a przy następnym kliknięciu się wyłączy (tzn pod jednym klawiszem - czyli ten nasz "głośnik"). W sumie doszedlem do sytuacji gdzie po kliknięciu na ten głośnik zaczęła grać muzyczka tyle że problem pojawił się w momencie II klikniecia - zamiast się wyłączyć zaczął mi jakby drugi raz otwarzać tak, że te dzwieki się nachodziły... Czyli zrobilem taką prowizorke ze można kliknąć (tylko) raz a z boku wkleiłem drugi obrazek który wyłanczam dzwiek Kolejnym rozwiazaniem było przypisanie do frameu dzwieku tylko od uruchomienia strony a nastepnie do wspomnianego wyzej obrazka "głośnika" przypisanie opcji stopALLsounds(); . No niby wszystko ok ale jakbym chcial odpalić po raz drugi muzyczke to juz moge zapomnieć ;/. Jeśli mogę prosić o pomoc to byłbym bardzo wdzięczny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 w którejś klatce (czysty AS 2, nie testowany; po uzupełnieniu o potrzebne funkcje powinien działać. Nie znam programu w którym piszesz, więc składnia może się nieco różnić): Jak chcesz, mogę pomyśleć nad AS3, ale dopiero w domu. var gra = false; //tutaj kod do ewentualnego uruchamiania muzyki automagicznie. Jezeli ma grac zaraz po zbuforowaniu- zmienna "gra" ustawiasz tez na true twoj_button.onRelease = function() { if(gra) { stopAllSounds(); // są ciekawsze funkcje (choćby Sound.pause(), albo NetStream.pause()/seek()- nie pamietam) ale jestem za leniwy zeby otwierac flasha i szukac gra = false; } else { //jakiestam funkcje do odtwarzania muzyczki gra = true; } } Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...