Skocz do zawartości
Keogh

Odtwarzanie Mp3 W Alligator Flash Designer

Rekomendowane odpowiedzi

witam, mysle ze dla wiekszości to banał i za takie pytania powinni palić na stosie jednak juz czlowiek ma swoje lata i niektore rzeczy cholernie ciezko przychodzą do głowy... Korzystam z alligator flash designera do stworzenia prostej stronki gdzie to by miala sie znaleźć muzyczka... Chodzi mi o to ze jest jakis obrazek powiedzmy głośnik na którego jak klikniemyto zacznie się odtwarzac muzyczka a przy następnym kliknięciu się wyłączy (tzn pod jednym klawiszem - czyli ten nasz "głośnik"). W sumie doszedlem do sytuacji gdzie po kliknięciu na ten głośnik zaczęła grać muzyczka tyle że problem pojawił się w momencie II klikniecia - zamiast się wyłączyć zaczął mi jakby drugi raz otwarzać tak, że te dzwieki się nachodziły... Czyli zrobilem taką prowizorke ze można kliknąć (tylko) raz a z boku wkleiłem drugi obrazek który wyłanczam dzwiek :damage_wall: Kolejnym rozwiazaniem było przypisanie do frameu dzwieku tylko od uruchomienia strony a nastepnie do wspomnianego wyzej obrazka "głośnika" przypisanie opcji stopALLsounds(); . No niby wszystko ok ale jakbym chcial odpalić po raz drugi muzyczke to juz moge zapomnieć ;/. Jeśli mogę prosić o pomoc to byłbym bardzo wdzięczny...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w którejś klatce (czysty AS 2, nie testowany; po uzupełnieniu o potrzebne funkcje powinien działać. Nie znam programu w którym piszesz, więc składnia może się nieco różnić):

Jak chcesz, mogę pomyśleć nad AS3, ale dopiero w domu.

var gra = false;
//tutaj kod do ewentualnego uruchamiania muzyki automagicznie. Jezeli ma grac zaraz po zbuforowaniu- zmienna "gra" ustawiasz tez na true

twoj_button.onRelease = function()
{
   if(gra)
   {
       stopAllSounds(); // są ciekawsze funkcje (choćby Sound.pause(), albo NetStream.pause()/seek()- nie pamietam) ale jestem za leniwy zeby otwierac flasha i szukac
       gra = false;
   }
   else
   {
       //jakiestam funkcje do odtwarzania muzyczki
       gra = true;
   }
}

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi