Skocz do zawartości
akslow

Pamieci Hyundai 266 - nie wiedzialem ze sa takie dobre!

Rekomendowane odpowiedzi

Na poprzedniej plycie Abit KG7 RAID dzialaly na domyslnych timingach do 138 MHZ CL 2,5 a na Epox 8RDA przy CL 2,5 166 przy timingach 7,3,3,2,5 i napieciu 2,72 tyle pokazuje USDM Mysle ze to nie jest ich granica mozliwosci. Wiecej bede probowal jak dostane zasilacz Chieftec 360 W bo narazie mam zasilacz 230W . Jak myslicie jakie jest prawdopodobienstwo ze pojda przy CL 3 na 200 MHZ. Wyniki w sandrze

2566 / 2397 czy ten wynik jest dobry.W 3dmark 2003 osiagam troszke ponad 10000 a procek chodzi tylko na mnozniku 10x bo boje sie ze zasilacz nie podola. Czy dostane duzy wzrost wydajnosci zmieniajac je na Twinmos 400 MHZ i czy to sie oplaci kumpel ma?. Jakie wy macie wyniki w sandrze na pamieciach 400 mhz?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie uswiadomcie sobie jedno - nie ma roznicy jakie masz pamieci czy to beda PC100 czy PC400 wazne jest na jakiej magistrali chodza !!!

Az tak sie nieznam na pamieciach ale watpie zeby nibylo roznicy bo wtedy by niebylo tych oznaczen - to mozna powiedziec ze jezeli sdramy by chodzily na tej samej magistrali co DDr to by byly tak samo wydajne ?? - bardzo w to watpie ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt pomyllilem chodzi o 3dmark 2001. A teraz mam juz 186 mhz wynik w sandrze to 2799 2594 na timingach 8 4 4 2,5. Coraz bardziej sie przekonuje ze nie warto zmieniac na twonmosy przynajmniej dopoki nie wyjdzie DDR 2. teraz jak dam mnoznik 12, 5 to bede mial 2325 MHZ na procku a to mi wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie uswiadomcie sobie jedno - nie ma roznicy jakie masz pamieci czy to beda PC100 czy PC400 wazne jest na jakiej magistrali chodza !!!

Az tak sie nieznam na pamieciach ale watpie zeby nibylo roznicy bo wtedy by niebylo tych oznaczen - to mozna powiedziec ze jezeli sdramy by chodzily na tej samej magistrali co DDr to by byly tak samo wydajne ?? - bardzo w to watpie ...

Po to są te oznaczenia by mowic na jakiej magistrali mogą działac :evil:

czyli jak masz DDr 333 = magistrala przewidziana przez producenta 166MHz ;)

oczywiscie pracuja tez na wyzszym fsb ale nie zawsze (bo twedy je krecisz)

Gdy takie pamiatki pracuja na fsb133, wtedy nie wykorzystujesz ich calej mocy i masz zapas do o/c :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak by wrzucic 266MHz dla sdram to by byly szybsze od ddr 266 ,bo efektywnos dla chipsetow na sdram jest wieksza niz na ddr (kt133 >90%,kt266a ~80%)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt pomyllilem chodzi o 3dmark 2001. A teraz mam juz 186 mhz wynik w sandrze to 2799 2594 na timingach 8 4 4 2,5. Coraz bardziej sie przekonuje ze nie warto zmieniac na twonmosy przynajmniej dopoki  nie wyjdzie DDR 2. teraz jak dam mnoznik 12, 5 to bede mial 2325 MHZ na procku a to mi wystarczy.

Zanim DDR2 będzie dostepne dla zwyczajnych użytkowników minie jeszcze co najmnej rok, więc jeżeli jestes cierpliwy to czekaj :lol: Zanim ich cena spadnie, zanim się pojawią płyty obsługujące DDR2 minie trochę czasu ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...